• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

23.03.2017

09:47

ERDOGAN OSUDIO NAPAD U LONDONU: Britanija je naš prijatelj u borbi protiv terorizma!

Vesti

ERDOGAN OSUDIO NAPAD U LONDONU: Britanija je naš prijatelj u borbi protiv terorizma!

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je napad ispred britanskog parlamenta u Londonu

U nizu tviter poruka objavljenim kasno sinoć Erdogan je rekao da Turska "deli bol Velike Britanije".

On je napisao "Stojimo u solidarnosti sa Velikom Britanijom, našim prijateljem i saveznikom protiv terorizma, najveće pretnje globalnom miru i bezbednosti".

Napad se dogodio samo nekoliko sati pošto je Erdogan upozorio da bi bezbednost građana Zapada mogla biti ugrožena ako evropske zemlje nastave, kako je ocenio, njihovo arogantno ponašanje.

Ranije juče Erdogan je upozorio da Evropljani neće moći bezbedno da hodaju ulicama ako nastave neprimereno da se ponašaju.

On je te izjave dao u jeku tenzija zbog holandskih i nemačkih zabrana turskim ministrima da učestvuju na mitinzima u njihovim zemljama u podršku turskog referenduma za proširenje predsedničkih ovlašćenja.

Petoro ljudi je poginulo, među kojima napadač i jedan policajac, a najmanje 40 je povređeno u sredu u napadu u Londonu kod Vestminsterskog mosta i ispred zgrade parlamenta, saopštila je noćas policija koja veruje da se radi o jednom napadaču.

Turska je i sama pogođena nizom terorističkih napada prošle godine uključujući i u diskoteci na Novogodišnju noć.

(VIDEO) LONDON ZAVIJEN U CRNO: Terorista, po rođenju Britanac, sejao smrt kod Vesminsterske palate!

ZAHAROVA NEMA DILEMU: Akcija u Londonu bila s predumišljajem
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija