• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

24.03.2017

09:44

ŽELE DA 'ISTREBE' TERORISTE! Još dva "značajna" hapšenja u Londonu!

Vesti

ŽELE DA 'ISTREBE' TERORISTE! Još dva "značajna" hapšenja u Londonu!

Podeli vest

Još dve osobe uhapšene su u Londonu, zbog veza sa terorističkim napadom u britanskoj prestonici, saopštila je danas policija

- Tokom noći smo izveli još dva značajna hapšenja - saopštio je komandant protivterorističkih snaga Mark Rauli, preneo je AFP.

On je potvrdio da je jedna žena oslobođena, a da je u pritvoru devet ljudi.

Rauli je kazai da je Halid Masud, koji je u sredu pregazio tri osobe na Vestminsterskom mostu i usmrtio noževima policajca ispred zgrade britanskog parlamenta, da bi ga zatim policajci upucali i ubili, rođen kao Ejdrijen Rasel. 

HALID MASUD OSRAMOTIO SKOTLAND JARD! Terorista iz Londona za policiju je bio "NEBITNA FIGURA"!

Bi-Bi-Si (BBC) je prethodno objavio da je pravo ime Masuda bilo Ejdrijen Elms.

Britanska policija je juče saopštila da je bio višestruko osuđivan za vršenje krivičnih dela, ali nijednom za neko delo u vezi sa terorizmom.

Masud (52) je bio poznat po "brojnim pseudonimima" i živeo je u Zapadnom Midlendsu, engleskom okrugu u kome se nalazi i grad Birmingem, gde je policija izvršila raciju tokom noći između srede i četvrtka, preneo je AFP. 

Masud je rođen u Kentu, na jugoistoku Engleske, a od skoro je živeo u centralnoj Engleskoj, dodala je policija.

- Masud nije bio predmet bilo kakvih aktuelnih istraga i nisu postojali prethodni obaveštajni podaci o njegovoj nameri da izvrši teroristički napad - ističe se u saopštenju.

Masud je, ipak, bio poznat policiji, navodi se u saopštenju i dodaje da je više puta osuđivan za napade, kao što je nanošenje teških telesnih povreda, posedovanje oružja i ugrožavanje javnog reda.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija