• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

27.03.2017

12:07

NAVALJNI NA SUDU zbog neodobrenog protesta!

Vesti

NAVALJNI NA SUDU zbog neodobrenog protesta!

Podeli vest

Lider ruske opozicije Aleksej Navaljni pojavio se danas na sudu, po optužbi za organizovanje neodobrenog protesta
Beta

 

Ukoliko bude osudjen, mogao bi da dobije zatvorsku kaznu od 15 dana.

Navaljni je na svom nalogu na Tviteru objavio svoju fotografiju iz sudnice, uz komentar: "Doći će vreme kada ćemo i njima suditi, i tada će biti fer sudjenje", preneo je AP.

Desetine hiljada ljudi protestovalo je u nedelju širom Rusije, uključujući oblasti u kojima predsednik Vladimir Putin ima snažnu podršku, kao što su republike Čita i Dagestan.

Beta

Prema podacima policije, u neodobrenom skupu u centru Moskve učestvovalo je izmedju 7.000 i 8.000 ljudi, prenosi TASS. U tom protestu je povredjen i jedan policajac, izjavio je ruskog agenciji portparol moskovske policije.

Navaljni je pozvao na protest posle nedavnog izveštaja u kojem tvrdi da premijer Dmitrij Medvedev gomila skupocene vile, jahte i vinograde vredne više milijardi kojima upravlja preko dobrotvornih organizacija pod kontrolom svojih saradnika.

Navaljni, koji služi uslovnu kaznu zatvora, dva puta je osudjivan za prevaru i proneveru, optužbe koje on odbacuje kao politički motivisane.

Policija je saopštila da je na protestima uhapšeno oko 500 ljudi, dok grupe za ljudska prava tvrde da je privedeno 1.000 demonstranata, prenosi AP.

Među privedenima je bilo i 17 Navaljnijevih saradnika koji su u kancelariji organizovali emitovanje protesta na internetu. Svi su proveli noć u zatvoru dok je policija pretraživala njihovu kancelariju.

Evropska unija i SAD su u ponedeljak pozvali Moskvu da oslobodi demonstrante, navodeći da su ih ruske vlasti sprečile da iskoriste svoja osnovna prava, uključujući i pravo na slobodu govora, pridruživanja i mirnog okupljanja.

Ruska državna televizija nije izveštavala o protestima, a vlasti ni na koji način nisu komentarisali taj događaj, navodi američka agencija Asošiejted pres.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija