• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.03.2017

23:58

OVAJDILI SE LOPOVI: U Berlinu ukraden drugi po veličini zlatnik na svetu

Vesti

OVAJDILI SE LOPOVI: U Berlinu ukraden drugi po veličini zlatnik na svetu

Podeli vest

Provalnici su iz trezora jednog berlinskog muzeja ukrali zlatnik težak 100 kilograma i prečnika oko pola metra, koji vredi oko 3,8 miliona evra, saopštila je danas berlinska policija

- U noći na poneđeljak iz skladišta Bode muzeja na berlinskom Muzejskom ostrvu ukraden je kanadski zlatnik sa likom britanske kraljice Elizabete Druge. Za provalnicima se još traga- navodi se u saopštenju, koje prenosi Hina.

Zlatnik naziva "Big Maple Leaf" (Veliki list javora) najveći je zlatnik na svetu, posle australijskog zlatnika "Gold Kangoroo" koji teži jednu tonu.

Bode muzej pripada sklopu svetski poznatih muzeja na tzv. Muzejskom ostrvu u centru Berlina i, osim antičkih skulptura poseduje i veliku zbirku kovanica među koje je spadao i "Big Maple Leaf".

Tik uz Muzejski otok prolazi železnička pruga pored koje su pronađene merdevine za koje se pretpostavlja da su poslužile provalnicima pri ulasku u muzej.

Istragu je preuzela specijalna jedinica berlinske policije zadužena za rešavanja pljački umetnina.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija