• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2017

19:02

LAVROV NE KRIJE INTERESOVANJE: Sastanak Putin-Tramp kada to obojici bude odgovaralo!

Vesti

LAVROV NE KRIJE INTERESOVANJE: Sastanak Putin-Tramp kada to obojici bude odgovaralo!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik SAD Donald Tramp sastaće se onda kada to obojici bude odgovaralo, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu američkom časopisu "Nešenel interest" (National Interest)

Šef ruske diplomatije je u intervjuu tom mesečniku rekao i da bi Ministarstvo spoljnih poslova Rusije i američki Stejt department trebalo da bliže sarađuju, a istovremeno je izrazio spremnost za razvijanje odnosa sa SAD "u poštenim uslovima", prenosi danas Tas s.

- Rekli smo da ćemo biti spremni da razvijamo odnose sa SAD u meri i onoliko duboko koliko je administracija SAD za to spremna... Razgovaramo na osnovu uzajamnog poštovanja i jednakosti, u pokušaju da razumemo međusobne legitimne interese i vidimo da li možemo da nađemo ravnotežu između tih interesa- rekao je Lavrov.

On je napomenuo da će Rusija biti spremna da "pređe svoj deo puta, ali da neće činiti nikakve jednostrane korake, pri čemu nudi saradnju pod poštenim uslovima, a sudiće po delima".

Šef ruske diplomatije se u intervjuu američkom listu osvrnuo i na optužbe da se Rusija mešala u domaća pitanja SAD, posebno u predsedničke izbore 2016, i ocenio da su takve tvrdnje apsolutno neosnovane i da su korišćene u izbornoj kampanji kao "rusofobni intstrument".

- To je veoma žalosno jer mi nikada nismo želeli da budemo neprijateljski nastrojeni prema američkom narodu, a administracija bivšeg predsednika Baraka Obame i elita Demokratske partije, koja je poslednjih par godina činila sve napore da uništi same temelje naših odnosa, očito su odlučili da američkom narodu isperu mozak bez dokaza i činjenica-istakao je on.

Informer

Govoreći o odnosu Putina i Trampa, Lavrov je naveo da su dva predsednika razgovarala telefonom odmah nakon američkih izbora "o opštim temama vezanim za ključna pitanja američko-ruskih odnosa i ključna međunarodna pitanja", i da su se tada dogovorili da će biti u daljem kontaktu.

Ponovo su, dodaje Lavrov, razgovarali posle Trampove inauguracije i potvrdili potrebu da se potraže načini za efikasno rešavanje međunarodnih problema i normalizovanje bilateralnih odnosa.

Tramp i Putin su se, naveo je, tada dogovorili da Lavrov i američki državni sekretar Reks Tilerson detaljnije razmotre agende i razgovaraju o "pripremama za predsednički sastanak koji bi trebalo da se održi onda kada obema zemljama i obojici lidera to bude odgovaralo".

Lavrov je rekao i da se u februaru sreo sa Tilersonom u Bonu na marginama sastanka G-20, te da su tada razgovarali o bilateralnim pitanjima, ali i o Siriji, Iranu, Korejskom poluostrvu Bliskom istoku, odnosima između Rusije i Zapada...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija