• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dojče vele/Informer.rs

31.03.2017

15:51

CIRKON JE ŠEST PUTA BRŽI OD ZVUKA I NEMOGUĆE GA JE PRESRESTI: Putin predstavio do sada najstrašnije oružje!

Vesti

CIRKON JE ŠEST PUTA BRŽI OD ZVUKA I NEMOGUĆE GA JE PRESRESTI: Putin predstavio do sada najstrašnije oružje!

Podeli vest

Ruska hipersonična raketa čija je brzina 7.400 kilometara na čas (šest puta brže od zvuka), osim što predstavlja ogroman kvantni skok u tehnologiji , učinila je NATO protivvazdušnu odbranu zastarelom i neupotrebljivom u bilo kakvom ozbiljnijem sukobu sa Moskvom, ocenjuje za Dojče vele britanski analitičar Tim Ripli

 

Krstareća raketa Cirkon  trebalo bi da rastojanje od 250 kilometara pređe za dva i po minuta, a to je toliko brzo da je čini gotovo nedodirljivom  za konvencionalnu tehnologiju odbrane, navodi se na sajtu DV-a.

Raketa Cirkon u razvoju je nekoliko godina i njom ce biti naoružani ruski ratni brodovi. 

Ruska novinska agencija  Interfaks  je prošlog meseca javila da će raketa od pet tona prvi biti testirana ovog proleća, godinu dana ranije nego što je planirano.

NATO I SAD U PANICI: Srbi imaju oružje koje može da uništi bilo koji grad u regionu!

Ruski mediji javili su da bi projektil mogao da bude potpuno operativan do kraja ove decenije.

Britanski vojni eksperti i stručni mediji upozoravaju da su sada postali ranjiviji čak i najmoderniji ratni brodovi SAD i Velike Britanije - uključujući i nosače aviona. 

Tako Independent piše da dva najnovija britanska nosača aviona,  HMS Kraljica Elizabeta i  HMS Princeza od Velsa, koji bi trebalo da uđu u flotu 2020. godine, mogu da presretnu rakete duplo sporije od  Cirkona.

CEO SVET IM SE SMEJE Rusi nikad ovako grubo nisu ponizili NATO!

Ti ratni brodovi britansku vladu su koštali čak 8,1 milijardu evra, a novo rusko hipersonično oružje pretvoriće ih najveću propalu vojnu investiciju svih vremena, navodi DV.

ČEKA SE RUSKI ODGOVOR Ameri prave nebeske nosače aviona!

Prema ruskim medijima, Cirkon  može da se programira da tokom leta traži i napada svoj cilj i mogao bi čak da dosegne udaljenosti od oko 500 kilometara. Ripli kaže da bi tim ruskim oružjem ranjivi postali i mnogi evropski gradovi:  

SAD, takođe razvijaju svoje hipersonično oružje, ali tamošnji naučnici izgleda nisu tako daleko odmakli.

U izveštaju za prošlu godinu, Američka nacionalna akademija nauka zaključila je da u trci naoružavanja hipersoničnim oružjem SAD zaostaju za Rusijom i Kinom. 

Akademija je pozvala na dalja ulaganja u projektile koji mogu da dosegnu brzinu od pet maha ili više.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
XXL

pre 7 godina

Ameri zaostaju za rudom od koga se dobija - titanijum. A titanijum je potreban za takve rakete kao što je stala i NASA. Za razloge pitati ruse i kineze koji su im rudu prodavali.

Rus

pre 7 godina

Nije rodjace titanijum nego Rusija je bogata kriptonitom, a i Kina takodje!

Sargarepac

pre 7 godina

Mocno! Nema sta dalje reci. Jos da razviju mogucnost da pri toj brzini mogu da dosegnu par ljiada kilometara i eto im savrsenstva od oruzja.\n

Anarhista

pre 7 godina

Е Срби, тако то изгледа кад националиста преузме државу. Само напред у еUропско робље.

sinisa

pre 7 godina

To mogu samo da naprave mudri i intelegentni ljudi a to su RUSI i mogu im u svetu svi zavideti na tome.Tako nesto je samo RUSIMA od Boga dato i to im se ne moze oduzeti.Bravo braco RUSI.

sergej

pre 7 godina

Samo oružana sila je platforma za bilo koji razgovor bilo ekonomski ili politički ali ofanzivna sila a ne defanzivna od toga svi zaziru a da bi imai takvu silu moraš razvijati nauku i ekonomiju a ne šibicariti ovo što naša banda radi ne možeš doživotno biti prevarant prokljuve te.

Mile

pre 7 godina

Pa de si taliban?Opet ti o ofenzivama..smiri malo..

Lala iz Banata

pre 7 godina

И ја... "Циркам"...ал* нисам нешто приметио да сам много ... - "бржи" ?!

Miki

pre 7 godina

Amerika je zaostala..... Najbolji deo Clanka!!!!!

zoran miljkovic

pre 7 godina

Чудим се како не објависте да ће Путин пред изборе да нам поклони неколико,јер смо већ Европска сила са оружјем које се налази још у Русији и које ће да стигне у данима, недељама или месецима,тако смо извезли ФИЈАТ, ма нема кад Путин обећа, он држи обећање,па макар и за 30. год.Лако је вама који су безмозгаши,данас је овако сутра онако,само да се додворимо газди, ђубре увек остаје ђубре.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija