• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.03.2017

20:39

TURSKA VOJSKA PO ZAVRŠETKU OPERACIJE ŠTIT EUFRATA: Naše snage ostaju u Siriji!

Vesti

TURSKA VOJSKA PO ZAVRŠETKU OPERACIJE ŠTIT EUFRATA: Naše snage ostaju u Siriji!

Podeli vest

Turska vojska saopštila je danas da će njene snage ostati u Siriji iako je operacija pod nazivom "Štit Eufrata" na severu te zemlje protiv Islamske države završena

- Nastavićemo aktivnosti da bismo zaštitili nacionalnu bezbednost, omogućili našim raseljenim sestrama i braći iz Sirije da se vrate u svoju državu i da bismo osigurali bezbednost i stabilnost u regionu- navodi se u saopštenju, prenela je agencija AFP.

Kako se navodi, ova "faza" operacije protiv ID i "terorista" u regionu je "uspešno završena".

Kraj operacije pod nazivom "Štit Eufrata" objavio je premijer Turske Binali Jildirim koji ipak nije isključio mogućnost novih vojnih akcija u Siriji.

Agencija ukazuje da u to vreme ni Jildirim ni vrh Saveta za nacionalnu bezbednost nisu naveli da li postoje planovi o povlačenju turskih trupa.

TURCI ZAUSTAVILI ŠTIT EUFRATA: Premijer Binali objavio da je završena vojna operacija u Siriji!

Na desetine turskih vojnika ubijeno je u sukobima ID i sirijske opozicije koju podržava Turska.

Portparol predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Ibrahim Kalin izjavio je danas da završetak vojne operacije ne znači da će Turska ignorisati ono što se događa na njenoj južnoj granici.

- Ne treba ovo shvatiti kao da će Turska ostati ravnodušna prema rizicima ili da se neće angažovati tamo.Baš suprotno, bezbednosne mere u regionu i dalje ostaju na najvišem nivou- rekao je Kalin novinarima.

TURSKA VOJSKA: Sever Sirije očišćen od terorista!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija