• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2017

17:13

PUTIN SE NALJUTIO: Neosnovane optužbe o incidentu sa hemijskim oružjem!

Vesti

PUTIN SE NALJUTIO: Neosnovane optužbe o incidentu sa hemijskim oružjem!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, tokom telefonskog razgovora s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, kritikovao je "neosnovane optužbe" oko "incidenta sa hemijskim oružjem", objavio je Kremlj, prenosi AFP

- Putin je posebno podvukao kao neprihvatljivo izvođenje neosnovanih optužbi protiv bilo koga pre obavljanja opsežne i nepristrasne međunarodne istrage- stoji u saopštenju Kremlja.

Nemačka kancelarka Angela Merkel danas je izjavila da je skandal to što Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) nije usvojio rezoluciju kojom bi osudio napad koji se ove nedelje dogodio u Siriji, za koji se sumnja da je izveden hemijskim oružjem i u kojem je ubijeno najmanje 70 ljudi.

- To je bio varvarski čin koji mora da bude razjašnjen. Korišćenje hemijskog oružja je ratni zločin. Skandal je to što nije doneta rezolucija SB UN, aoni koji joj se protive moraju da razmisle o odgovornosti koju imaju- rekla je Merkelova na konferenciji za medije održanoj na istoku Nemačke, prenosi Rojters.

(UZNEMIRUJUĆI FOTO/VIDEO) NEPOMIČNI I OZRAČENI PREKLINJU DA IM SKRATE MUKE! Jezivi snimci hemijskog napada u Siriji!

Merkelova je dodala da postoje nagoveštaji da su napad izvele snage sirijskog predsednika Bašara al Asada. Ona je odbila da protumači komentar predsednika SAD Donalda Trampa da je pvim napadom "pređena crvena linija".

Rusija je danas okarakterisala navodni hemijski napad u Idlibu kao "monstruozni zločin", dok je Sirija postavila za uslove za istragu o tom događaju.

- Bio je to opasan i monstruozan zločin, ali bilo bi nekorektno kačiti etikete- rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

On je dodao da je upotreba hemijskog oružja "neprihvatljiva" i pozvao sirijsku vojsku da obezbedi da takvo oružje ne padne u ruke terorista.

NIKI HEJLI U SAVETU BEZBEDNOSTI NAPALA RUSIJU: Obuzdajte Asada, koliko još dece bi trebalo da pogine?!

Peskov je naveo da izneti dokazi o incidentu nisu pouzdani i da se Moskva ne slaže sa takvim zaključcima, prenosi Rojters. 

- Neposredno posle tragedije niko nije imao pristup ovom regionu... podacii koje američke ili druge kolege mogu da imaju nisu mogli da budu zasnovani na objektivnim činjenicama- rekao je Peskov. 

Sirijska vlada postavila je danas uslove za međunarodnu istragu o navodnom hemijskom napadu u Idlibu rekavši da ona ne sme da bude "politizovana" i da treba da se vodi u saradnji sa Damaskom.

Ministar spoljnih poslova Valid al-Mualem rekao je da iskustvo Sirije sa međunarodnim istragama u prošlosti "nije ohrabrujuće" i ponovio da Sirija nije odgovorna za taj napad.

Američki predsednik Donald Tramp optužio je sirijsku vladu da je "prešla crvenu liniju" i da se njegov stav prema Siriji i predsedniku Bašaru al Asadu promenio. 

Mualem nije direktno komentarisao tu Trampovu izjavu, ali je rekao da priznaje "težinu" najnovijih američkih izjava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija