• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2017

23:38

AMERI BI DA BOMBARDUJU ASADA: Zbog hemijskog napada u Idlibu, SAD priprema vojni odgovor?!

Vesti

AMERI BI DA BOMBARDUJU ASADA: Zbog hemijskog napada u Idlibu, SAD priprema vojni odgovor?!

Podeli vest

SAD ne isključuju mogućnost vojnog odgovora na napad otrovnim gasom u kojem je ubijen veliki broj civila i za koji je Vašington optužio sirijsku vladu, kazao je neimenovani visoki zvaničnik američke administracije, prenosi Rojters

Upitan da li je vojna opcija izbačena kao mogućnost, ovaj zvaničnik je kratko kazao "Ne".

Rojters navodi da nije jasno koliko planova SAD ima za gađanje meta povezanih sa vladom sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, tokom telefonskog razgovora s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, kritikovao je "neosnovane optužbe" oko "incidenta sa hemijskim oružjem", objavio je Kremlj, prenosi AFP.

- Putin je posebno podvukao kao neprihvatljivo izvođenje neosnovanih optužbi protiv bilo koga pre obavljanja opsežne i nepristrasne međunarodne istrage- stoji u saopštenju Kremlja.

Nemačka kancelarka Angela Merkel danas je izjavila da je skandal to što Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije usvojio rezoluciju kojom bi osudio napad koji se ove nedelje dogodio u Siriji, za koji se sumnja da je izveden hemijskim oružjem i u kojem je ubijeno najmanje 70 ljudi.

- To je bio varvarski čin koji mora da bude razjašnjen. Korišćenje hemijskog oružja je ratni zločin. Skandal je to što nije doneta rezolucija SB UN, a oni koji joj se protive moraju da razmisle o odgovornosti koju imaju - rekla je Merkelova na konferenciji za medije održanoj na istoku Nemačke, prenosi Rojters.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija