• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.04.2017

18:37

TRAMP RAZOČARAO DESNIČARE: Oni koji su želeli SAD u ratu na Bliskom istoku, glasali su za druge kandidate

Vesti

TRAMP RAZOČARAO DESNIČARE: Oni koji su želeli SAD u ratu na Bliskom istoku, glasali su za druge kandidate

Podeli vest

Dok veći deo sveta aplaudira američkom predsedniku Donaldu Trampu za odluku o napadu na sirijsku vazduhoplovnu bazu, Si-En-En je sačinio popis Trampovih domaćih i stranih desničarskih populističkih simpatizera koji njegov potez kritikuju, a neki se od njega i otvoreno distanciraju

Tako je lider pristalica Bregzita Najdžel Faraž, koji se svrstao na Trampovu stranu tokom prošlogodišnje predizborne kampanje, govorio na njegovim skupovima i među prvima se s njim sastao posle izbora, u petak, međutim, rekao da je "veoma iznenađen" njegovom akcijom u Siriji.

- Mislim da će se mnogi Trampovi glasači ovog jutra probuditi, počešati se po glavi i zapitati kuda će sve ovo odvesti. Kao snažan Trampov pristalica kažem da prizori zaista jesu bili užasni, ali sam ja iznenađen- istakao je Faraž.

On ukazuje i da, u regionu u kojem besni islamski ekstremizam, "kakvi god da su Asadovi gresi, Asad je sekularan".

(FOTO) OBIČNI AMERIKANCI NEĆE RAT! Veliki protesti širom SAD protiv napada u Siriji!

I sadašnji lider Faražove Partije za nezavisnost, Pol Natal, opisao je američki raketni napad u Siriji kao "nepromišljen, brzoplet i besmislen", ocenivši da se tim napadom ništa neće postići.

"Nadao sam se boljem", rekao je Natal.

U međuvremenu, od Trampa se u Francuskoj distancirala liderka partije Nacionalni front Marin Le Pen, poručivši putem Tvitera da "snažno osuđuje užasan napad" na sirijsku vazduhoplovnu bazu.

- Da li je previše tražiti da sačekamo rezultate nezavisne međunarodne istrage pre nego što se izvede takav napad u Siriji?- upitala je ona na francuskoj televiziji.

(VIDEO) TRAMP NAPAO SIRIJU BEZ RAZMIŠLJANJA: Ismejao je snagu Rusije, ali potcenio još jednog VELIKOG RIVALA!

Među kritičarima Trampovog poteza u Siriji je i bivši urednik američkog novinskog sajta "Brajtbart" Majlo Janopulos, koji je nedavno pao u nemilost zbog komentara u kojima brani pedofile, a posle napada SAD u Siriji napisao je na Tviteru: "U životu svakog deteta svane dan kada ga tata gorko razočara".

Napad SAD na sirijsku vojnu bazu u znak odmazde zbog napada hemijskim oružjem na civile kritikovao je i republikanski senator iz Kentakija Rend Pol, koji se inače vatreno zalaže za to da SAD ostanu izvan stranih sukoba, a sada je pozvao Trampa da se konsultuje s Kongresom kada planira vojne akcije jer, kako ukazuje, Ustav to zahteva.

TRAMP: Napad na Siriju od vitalnog značaja za nacionalnu bezbednost SAD!

Razočaranje Trampovom odlukom izrazili su i konzervativni spoljnopolitički eksperti koji često podržavaju predsednikove stavove, a među njima i Džon Glejzer, direktor Kejto instituta za spoljnopolitičke studije, koji kaže da "Trampova odluka o napadu na sirijski režim nema pravno ovlašćenje, a nema ni velike šanse da zaista ublaži muke Sirijaca u građanskom ratu".

Negativno mišljenje o Trampovom potezu iskazala je i desničarska komentatorka En Kolter, koja se inače zalagala za Trampa.


- Oni koji su želeli da umešaju SAD na Bliskom istoku, glasali su za druge kandidate- zaključila je ona u poruci objavljenoj na Tviteru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
CICKA

pre 7 godina

Важно је шта мисле Амерички националисти који нису присталице глобалиста нити корпорација нити Рокфелера а сада се примећује да исти ти вероватно нису ни присталице Трампа иако је он изгледа одглумио да није од те сорте политичара. Шта се Трамп договарао са председником Кине , да неће опет нека хуманитарна акција и поново по ко зна који пут у њој да учествује Челзи са својом мамом и татом а успут по ко зна који пут сиромашти те исте њихове националисте иностраним инвестицијама а због личног богаћења појединаца .Даклем овај Трамп је опасно исти као и сви до сада само је још већи фолирант што је најгоре он је зло за домаће инвеститоре Американце и ако ико је ико требао да склони такве који су већ владали и овакве који су данас то су домаћи Амерички инвеститори родољуби ..

Srđan

pre 7 godina

Pa Sirija je na meti amera upravo zato što je sekularna državava. Njihovi mezimci su samo klerikalne države kao Saudijska Arabija, Katar, Hrvatska itd.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija