• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.04.2017

13:11

ASADOVA VOJSKA NAPALA AMERIČKI AVION: Rat u Siriji izmiče kontroli!

Vesti

ASADOVA VOJSKA NAPALA AMERIČKI AVION: Rat u Siriji izmiče kontroli!

Podeli vest

Jedinice sirijska vojske pucale su na američki vojni izviđački avion, prenose svetski mediji. Avion je, navodno, napadnut dok je vršio nadgledanje u blizini vojne baze Kamišli na severoistoku Sirije, saopštio je "Masdar njuz" pozivajući se na izvore u sirijskoj vojsci

- Vojnici 54. puka sirijskih specijalnih snaga prinudili su američki izviđački avion da napusti oblast u kojoj je raspoređena sirijska armija - navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Istovremeno, Sirijska opservatorija za ljudska prava odmah optužila je ruske avione za novi napad na Idlib u kome je stradalo 15 ljudi.

- Verujemo da Rusi stoje iza ovog napada koji deluju kao podrška sirijskoj vladi - ističu iz SOLJP

Idlib kontroliše alijansa sastavljena od pobunjeničkih grupa i ona je redovna meta, kako sirijskih snaga, tako i njihovih ruskih saveznika, prenosi francuska agencija AFP.

Ranije ove sedmice, u Idlibu je izveden i napad u kojem je, kako se veruje, korišćeno hemijsko oružje kada je poginulo najmanje 87 ljudi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija