• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije

13.04.2017

19:38

(VIDEO) BES PENTAGONA! Amerikanci na Islamsku državu u Avganistanu bacili 'MAJKU SVIH BOMBI'!

Vesti

(VIDEO) BES PENTAGONA! Amerikanci na Islamsku državu u Avganistanu bacili 'MAJKU SVIH BOMBI'!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države upotrebile su najmoćniju nenuklearnu bombu u borbenim uslovima, poznatu kao 'majka svih bombi', a cilj su im bili teroristi DAEŠ-a u Avganistanu, saopštio je Pentagon

- Napad je izveden u oblasti Ačin u provinciji Nangarhar u četvrtak. Cilj su bili teroristi DAEŠ-a, njihovi sistemi tunela koje su koristili za premeštanje. Upotrebljena je bomba GBU-43 - rekao je predstavnik Pentagona. 

 

 

 

On je potvrdio da je bomba najjača nenuklearna municija koju su SAD ikada upotrebile. 

 


Bomba je dizajnirana 2002. godine, a u službi je od 2003. godine. Dugačka je preko devet metara, teška je preko 10.000 kilograma i sadrži 8.500 kilograma TNT eksploziva.

 

Komandant snaga SAD u Avganistanu, general Džon Nikolson, odobrio je korisćenje bombe, saopštili su upućeni izvori za Si-En-En (CNN).

- Ovo je prava vrsta municije da uklonimo prepreke i nastavimo borbu protiv Islamske države - rekao je Nikolson u saopštenju, javlja Rojters.

Za sada nije poznato koliko je poginulih ISIS boraca i civila.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branislav

pre 7 godina

Znači sad bi Rusi trebali ispaliti bar 200 iskandera na " saradnike " fašističke, koalicije, na čelo sa USSrA!!! To je logika " komičara " trampa!!!

Stepa

pre 7 godina

Lako je eksperimentisati i testirati kad im ceo svet sluzi za eksperimente jer oni ljude vide kao bele miseve.

Sargarepac

pre 7 godina

Pa to ti je poznati tapad pendreklija. Oni kome sta oozele bace i niko ni rec da im kaze...jbm ti planetu zemlju...\n

Igor

pre 7 godina

E jadna je sila koja samo primenom sto jaceg i sto veceg moze da (pokusa) da pobedi. Sta li ih uce na West Pointu...

usaf

pre 7 godina

Niste napisali da se eksplozija cula i u Rusiji.Ovo cisto da se pokaze ko je gazda na Zemlji.

Branko

pre 7 godina

Nije to bes to je samovolja i bahatost morbidnih i bolesnih američkih mozgova.

Ante

pre 7 godina

Imaju i Rusi ovakvu, cak i malo "jacu", ustvari ne doslovno jacu, nego s vecim udarnim valom a pogotovo vecim oslobadjanjem temperature u radijusu djelovanja, zato jer ne koriste TNT kao Ameri, nego nesto drugo, zaboravih sad. Uglavnom, ako ikad krene rat USA-Rusija, cak i ne nuklearni, sigurno je da ce se blokirati internet u cijelom svijetu, zajedno s blokadom medija. Jer, uzasi koji nas cekaju, sigurno ce biti skrivani od javnosti koliko kod dugo moze, jer niti civili niti vojnici nisu spremni na takvo nesto.

Mladen Popović

pre 7 godina

Poštovani tvorci pomenutog događaja, -Da mi opalimo ovom bombom, pa da vidimo kolika će rupa biti. Daleko jeftinije i tačnije je proceniti dejstvo bombe na živim ljudima, nego na maketama. Štedljivi Amerikanci čas posla isprobavaju i uvežbavaju kojekakve grdosije u tuđem dvorištu:, bacaju osiromašeni uranijum, kasetne bombe, prevrću i truju zemlju, vodu… Uništava se biljno i životinjsko potomstvo, priroda i društvo, i sve zbog procene da neka vlast ne valja, da treba dovesti novu, demokratski izabranu vlast.. Ne ostavlja se ni jedan narod na miru da muči svoju muku.- Pa zna narod šta je važnije od važnijeg… Sramota da se upotrebljavaju reči:”Milosrdni anđeo” , pa “demokratija nema alternativu”. Na zemljište Avganistana može se svašta bacati. -Ko će danas da brine i da štiti prirodu i društvo Aganistana? – Avganistan su, posle toliko ratova, svi zaboravili. Svremena na vreme se organizuju nekakve potere. Stičem utisak kao da se radi o nekakvom safariju-ne daj Bože... Priroda u Avganistanu je nepovoljna za šivot. Posle toliko ratova, uništava se ono malo sirotinje što je ostalo i život postaje još teži. Gađanje naroda ovolikom bombom… istovremeno se želi postići više ciljeva: Nije slučajno da su Sirijce gađali na aeodromu ispred očiju ruskih vojnika, kao što nije slučajno bačena tolika bomba da su je čuli u Sankt Peterburgu u Rusiji. Nije slučajno ni da u UN-u nema nikakav agresivniji plan za pokretanje proizvodnje hrane i bilo kakve privrede u Avganistanu. Svaka nuklearna eksplozija, do sada izvedena na Zemlji, izaziva vrlo mala pomeranja Zemlje iz orbite i naginjanje njene ose, zbog impulsa sile i količine kretanja. Pomeranja jesu mala, ali ako se uzme broj nukl. ksplozija od 1945. ne može biti da to nije faktor koji utiče na klimu; nastavi li se u narednih sto godina. Svi narodi sveta treba da imaju na umu navedenu činjenici i prema noj biranju vlast; UN-takođe. Dobro zdravlje i dug život, dipl. maš. inž. Mladen Popović

Lovre

pre 7 godina

Mislim da je ovo primjerena bomba za one zlikovce iz ISIS-a. Neznam što vas smeta što su bacili "majku" na njih.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija