• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com/informer.rs

14.04.2017

14:40

(VIDEO) MOSKVA, DAMASK I TEHERAN JEDNOGLASNI: Američko bombardovanje Sirije je AGRESIJA!

Vesti

(VIDEO) MOSKVA, DAMASK I TEHERAN JEDNOGLASNI: Američko bombardovanje Sirije je AGRESIJA!

Podeli vest

Moskva, Damask i Teheran su se složili da je američko bombardovanje Sirije akt agresije, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov na kraju razgovora sa svojim kolegama iz Sirije i Irana.

- Imao sam važne razgovore sa mojim kolegama Validom Mualemom i Mohamedom Džavadom Zarifom, koji su nam omogućili da uporedimo stavove o poslednjem razvoju događaja oko rešavanja sirijske krize. Dijalog u takvom trojnom formatu je već postao tradicija, sastali smo u oktobru 2016. godine u Moskvi, a danas smo razmotrili, pre svega, situaciju, koja je nastala zbog američkih raketnih udara po aerodromu u Siriji 7. aprila. Mi smo potvrdili naši poziciju, ona je jedinstvena - to je akt agresije, grubo kršenje principa međunarodnog prava i povelje UN - rekao je Lavrov.

Postoji veliki broj dokaza, koji se samo množe, da je incident sa hemijskim oružjem u sirijskom Idlibu bio insceniran, smatra ruski ministar.

- Pokušaji da se blokiraju predlozi Rusije i Irana o stvaranju nezavisne komisije za sprovođenje nepristrasne objektivne istrage govori samo da oni koji preduzimaju ovakve pokušaje imaju nečistu savest - uveren je Lavrov.

Rusija, Sirija i Iran insistiraju na detaljnoj istrazi o incidentu sa hemijskim oružjem u Siriji pod okriljem Organizacije za zabranu hemijskog oružja, dodao je ruski ministar.

AP PHOTO

- Tim treba da bude formiran balansirano, uzimajući u obzir i geografsku tačku gledišta - smatra Lavrov.

Međutim, ministar oseća "protivljenje predlogu o nezavisnoj, objektivnoj istrazi, što se pojavilo na specijalnoj sednici Izvršnog saveta Organizacije za zabranu hemijskog oružja".

Agresivne akcije vašingtona prema Siriji su imale za cilj smenu Vlade ei potkopavanje mirovnog procesa, zaključio je Lavrov.    


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubasvaba

pre 7 godina

sad alo popustite nikad više vam niko neće verovati jer sad tranpa treba saterati u mišju rupu da ni glavu nesme da progviri SAD ILI NIKAD jer je dosta JUGOSLAVIJA .LIBIJA. IRAK i gde je to oružje za masovno uništenje iz IRAKA GGGDDDDDEEEEE???????????

Ljubo

pre 7 godina

Pocetak obracuna hriscanstva i islama ,samo da nesmaknemo sa uma ,nas pravoslavce ,zapadno zlo ( katolici - protestanti) tj .NSP smatra istim kao islamiste ,.....

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija