• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ruska reč

15.04.2017

17:15

SAD I NATO U ŠOKU! RUSIJA PRAVI NOVI ISKANDER-M: Smestiće ga u Kalinjingrad!

Vesti

SAD I NATO U ŠOKU! RUSIJA PRAVI NOVI ISKANDER-M: Smestiće ga u Kalinjingrad!

Podeli vest

poboljšana verzija operativno-taktičkog raketnog sistema Iskander-M bIće napravljena narednih godina, izjavio je generalni direktor državne korporacije Rosteč Sergej Čemezov.

Modernizovana varijanta sistema Iskander-M zameniće svoje zastarele prethodnike tamo gde se oni sada nalaze. U ovom trenutku su oni razmešteni u Severozapadnom vojnom okrugu blizu Sankt Peterburga i Kalinjingrada, kao i na jugu Ruske Federacije i na ruskom Dalekom istoku.

Prošle godine je postavljanje ovih sistema u Kalinjingradskoj oblasti prouzrokovalo nova trvenja između Rusije i NATO-a. To je, na primer, bio jedan od razloga što je Poljska neplanirano kupila američke sisteme PRO Patriot.

O efikasnost protivraketnih sistema kao što je, recimo, američki Patriot i dalje krajnje niska kad je reč o Iskanderu

Sa druge strane, ruski eksperti smatraju da na granicama Rusije i Evrope nije došlo do značajnog povećanja vojnih kontingenata.

RASKRINKANA BRUTALNA USTAŠKA LAŽ! RUSI: Nismo isporučivali S-300 Hrvatskoj

Sadašnja verzija sistema može da uništava neprijateljske objekte udaljene 500 km pomoću balističkih i krstarećih raketa koje mogu imati nuklearnu bojevu glavu.

Pre svega će biti poboljšan sistem upravljanja paljbom, smatra vojni analitičar lista Izvestija Dmitrij Litovkin.

- Sada vojna industrija u celom svetu intenzivno radi na sredstvima za radioelektronsku borbu, pomoću kojih se neprijateljske rakete mogu 'isključiti' ili skrenuti sa svoje putanje. Zbog toga će pre svega biti poboljšana elektronika rakete i njena zaštita od najnovijih stranih sredstava radioelektronske borbe - rekao je ekspert

(VIDEO) BAĆUŠKE IMAJU TATU SVIH BOMBI! Svet zadrhtao zbog američke majke svih bombi, ali Rusi imaju MOĆNIJU!

iaf.org.il

Analitičari smatraju da su mogućnosti obaranja rakete Iskander-M krajnje male, bez obzira na to što se u inostranstvu razvijaju sistemi za radioelektronsku borbu i protivraketnu odbranu.

- Naravno, ne može se sa sigurnošću tvrditi da nikako nije moguće oboriti raketu sistema

SAD već rade na operativno-taktičkom raketnom sistemu LRPF, koji po svojim karakteristikama neće biti ništa lošiji od sistema Iskander-M

Iskander-M, ali je efikasnost takvih protivraketnih sistema kao što je, recimo, američki Patriot i dalje krajnje niska - rekao je u intervjuu za Rusku reč general-pukovnik Viktor Jesin, konsultant komandanta Strateških raketnih trupa.

Drugačije misli bivši glavni urednik lista VPK Mihail Hodarjonok. On skreće pažnju na to da sistem još nije imao svoje borbeno krštenje.

RUSIJA PRAVI NAJVEĆI NOSAČ AVIONA NA SVETU: NA NJEGA ĆE STATI 100 LOVACA I BOMBARDERA! Ameri, ovo čudo je samo za vas!

- Možemo do mile volje pričati o tome koji sistem se može suprotstaviti Iskanderu-M, a koji ne. U Rusiji mnogi vole da kažu kako je to jedinstveno oružje koje nema premca u svetu, ali nije potpuno jasno na osnovu čega se izvode takvi zaključci - ističe Hodarjonok.

On je naglasio da SAD već rade na operativno-taktičkom raketnom sistemu LRPF, koji po svojim karakteristikama neće biti ništa lošiji od sistema Iskander-M, a možda će biti čak i bolji od njega.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 7 godina

Kako bi život na ovoj planeti mogao da bude lep i srećan, bukvalno za sve, kad bi se ove enormne svote novca od kojih pamet stane, potrošene na oružje, upotrebile za dobrobit ljudi, umesto uništenja, razaranja, ubijanja ...

Mena

pre 5 godina

To ce biti moguce, kada sa svetskog trona sidju budale koje vode svoje zemlje. Misleci na velike sile. Medju njima postoji takmicenje ali ne po pameti vec po sili. Na zalost.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija