• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.04.2017

11:02

ERDOGAN SE SA OVAKVOM PRETNJOM JOŠ NIJE SUOČIO: RNP od Strazbura traži da poništi referendum!

Vesti

ERDOGAN SE SA OVAKVOM PRETNJOM JOŠ NIJE SUOČIO: RNP od Strazbura traži da poništi referendum!

Podeli vest

Turska najveća sekularna opoziciona Republikanska narodna partija (RNP) podneće žalbu Visokom izbornom odboru sa zahtevom da se poništi referendum o proširenju ovlašćenja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana

Republikanska narodna partija navela je u saopštenju da će zamenik predsedavajućeg u toj stranci Bulent Teskan podneti žalbu danas popodne, preneo je Rojters.

Teskan je juče uputio poziv da se poništi referendum o proširenju ovlašćenja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i rekao da će se obratiti i Evropskom sudu za ljudska prava ako bude potrebno.

POBUNA PROTIV ERDOGANA: Hiljade građana protestovalo u Istanbulu!

Teskan, koji je zamenik predsedavajućeg u Republikanskoj narodnoj partiji, rekao je da je partija primila žalbe iz različitih regiona u kojima se navodi da ljudi nisu mogli da glasaju sa punom privatnošću i da su neka prebrojavanja glasačkih listića bila obavljana u tajnosti.

On je, kako se navodi, takođe rekao da je protivzakonita odluka Visoke izborne komisije da kao važeće prihvati neobeležene glasačke listiće.

ISKOPIRALI BEOGRAD: Građani Istanbula udaraju u šerpe i lonce u znak protesta!

- Trenutno je nemoguće odrediti koliko takvih glasova ima, a koliko njih je kasnije obeleženo. Zbog toga jedina odluka koja će zaustaviti debatu o legitimnosti (glasanja) i umanjiti zakonske nedoumice kod građana, jeste poništenje ovog glasanja koje će proizvesti Visoki izborni odbor - rekao je Teskan na konferenciji za novinare.

RNP će podneti žalbu opštinskim izbornim vlastima i Visokom izbornom odboru i u zavisnosti od odgovora na te žalbe, možda će izaći pred Ustavni sud u Turskoj, Evropski sud za ljudska prava ili bilo koji drugi relevantan autoritet.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija