• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fucus.de

18.04.2017

15:45

NEMAČKI FOKUS TVRDI: Merkelova Britancima dala POVERLJIVI DOSIJE O PUTINU bez znanja nemačkih službi!

Vesti

NEMAČKI FOKUS TVRDI: Merkelova Britancima dala POVERLJIVI DOSIJE O PUTINU bez znanja nemačkih službi!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel sastala se najmanje tri puta sa šefovima tri britanske obaveštajne službe koji su je izvestili o terorističkim pretnjama u Nemačkoj i Evropi, saznaje nemački Fokus


Poverljivim sastancima prisustvovao je i šef Vladinog štaba za komunikacije (GCHQ), koji je, prema saznanjima Istražne komisije za NSA aferu u Berlinu, sproveo obimne ilegalne operacije prisluškivanja u Nemačkoj.

Kako saznaje Fokus, Merkelovi tajni sastanci naišli su na oštre kritike nemačkih stručnjaka za bezbednost.

- Gospođa Merkel u proteklih 12 godina, koliko je na poziciji kancelara, nijedan jedini put nije prisustvovala sastancima predsednika nemačkih bezbednosnih organa koji se održavaju svake nedelje radi analize situacije - izjavio je visoki zvaničnik vlade za berlinski list.

- Zašto onda putuje u Englesku? Zar više ne veruje svojim ljudima?

Poslednji sastanak Angele Merkel i britanskih šefova obaveštajnih agencija održan je 2015. u rezidenciji "Čekers", 60 kilometara severozapadno od Londona. Na usamljenom seoskom posedu tadašnjeg premijera Dejvida Kamerona Merkelova se sastala sa Robertom Haniganom, šefom Vladinog štaba za komunikacije, Endruom Parkerom, šefom MI5 i Aleksom Jangerom, šefom MI6.

U znak zahvalnosti za brifing, o kome nemački bezbednosni organi zvanično nisu bili obavešteni, kancelarka je predala Britancima dosije Nemačke obaveštajne službe (BND) o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Analizu situacije na Krimu.

Prema saznanjima lista Fokus, poverljivi dokumenti su sakupljeni u nadležnom Odeljenju 6 Sedišta kancelara. Po svemu sudeći, i to je urađeno bez znanja nemačkih bezbednosnih organa.

U kasnijim razgovorima s nemačkim kolegama Britanci su izrazili čuđenje što nemačke službe nisu bile obaveštene o kancelarkinom tajnom sastanku u Engleskoj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SVADJAJU MERKELOVU I PUTINA KA

pre 7 godina

Nebi li nekako namakli glasove onom osnovcu luciferu Sulcu protivkandidatu Merkelovoj. Morace Putin opet da je vadi iz blata ahahaaa

Mig29

pre 7 godina

Ова Меркелова је гарант масонка, ради за Ми6, ако неко хоће Путинову главу то је оно острвско зло.

AJDEEE

pre 7 godina

Taj Fox je od MI6 samo je datum tacan u tim novinama kao i DW.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija