• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.04.2017

15:55

NAPAD SPREČEN U POSLEDNJI ČAS: Nakon hapšenja terorista nađene puške i materijal za bombe!

Vesti

NAPAD SPREČEN U POSLEDNJI ČAS: Nakon hapšenja terorista nađene puške i materijal za bombe!

Podeli vest

Francuske vlasti pronašle su danas puške i materijale za pravljenje bombi nakon hapšenja dvojice muškaraca osumnjičenih da su planirani neposredno izvođenje napada u Francuskoj, nekoliko dana uoči predsedničkih izbora u toj zemlji, javio je AFP pozivajući se na izvore bliske istrazi

Stvari su pronađene tokom pretraga u Marselju, pošto su osumnjičeni, dva radikalizovana francuska državljanina od 23 i 29 godina, odvedeni u pritvor.

AFP navodi da su njihove fotografije poslate bezbednosnim timovima predsedničkih kandidata.

- Fotografije su prosleđene mojoj službi obezbeđenja - rekla je ovoj agenciji kandidatkinja ultradesnice Marin le Pen.

(VIDEO) SPREČEN USKRŠNJI MASAKR HRIŠĆANA: Devojka opasana eksplozivom uhapšena pre napada na crkvu!

Neimenovani savetnik kandidata političke opcije centra Emanuel Makron potvrdio je da su u tom izbornom štabu primili fotografije terorista. 

Savetnik konzervativnog kandidata Fransoa Fijona naveo je da je Fijon upozorio na ovakvu opasnost prošlog petka.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Matijas Fekl izjavio je da su dvojica Francuza uhapšenih danas u Marselju planirali "neposredno izvođenje nasilnog napada" pred prvi krug predsedničkih izbora u Francuskoj u nedelju.

AVGANISTAN TRAŽI VOJNU POMOĆ OD RUSIJE: Teroristi će pobediti ako se Moskva ne umeša!

- Ta dvojica radikalizovanih muškaraca, rođeni 1987. i 1993, francuske nacionalnosti, nameravali su da u da u vrlo kratkom vremenskom roku izvrše napad, pri tome mislim narednih dana - napad na francuskom tlu - rekao je Fenkl, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, policija vrši pretrese i pojačava obezbeđenje pred izbore.

Francuska policija uhapsila je dvojicu muškaraca osumnjičenih da su planirali "neposredan" napad tokom predsedničkih izbora, koji će biti održani 23. aprila, izjavili su ranije danas izvori bliski istrazi i policijski izvori.

LUDILO MOZGA! Nečuvena presuda Evropskog suda: Rusija izvršila teroristički napad u svojoj zemlji?!

Osumnjičene koji imaju 23 i 29 godina uhapsili su agenti francuske domaće obaveštajne službe u Marselju, preneo je AFP.

Policija ih je pratila od kraja prošle nedelje, a prema navodima neimenovanog policijskog izvora, oni su prihvatili radikalni islam dok su služili zatvorske kazne.

Do hapšenja je došlo uoči održavanja francuskih predsedničkih izbora zakazanih za 23. april.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija