• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BBN

18.04.2017

16:12

SAMO JEDNA DRŽAVA MOŽE DA SPREČI SVETSKI RAT: Kina drži ključ za spas zemlje!

Vesti

SAMO JEDNA DRŽAVA MOŽE DA SPREČI SVETSKI RAT: Kina drži ključ za spas zemlje!

Podeli vest

Nuklearni rat više nije nezamisliv, a ako ga ne bude za to bismo mogli da zahvalimo Kinezima, piše britanski Gardijan

List ocenjuje da se većina nuklearnih bojevih glava na svetu nalazi pod kontrolom ljudi za koje ideja o korišćenju takvog oružja nije nezamisliva.

SAD i Rusija su prošle sedmice jasno pokazale da razmišljaju o korišćenju novih vrsta oružja. Amerika je bacila najveću nenuklearnu bombu u svom arsenalu u Avganistanu Majku svih bombi.

Tramp je još tokom osamdesetih godina prošlog veka bio opsednut nuklearnim oružjem i danas odbija da sluša savete vojnih stručnjaka.

Rusija to nije mirno posmatrala, već se pohvalila svojim oružjem "Ocem svih bombi", koji ima četiri puta razorniji potencijal od američke "Majke".

Krajem prošle godine, ruski i američki predsednik Vladimir Putin i Donald Tramp najavili su širenje nuklearnih arsenala.

Skoro svaka ruska veća vojna igra završava fazom takozvane nuklearne deeskalacije, koja znači bacanje bombe, a zatim objava mirovne ponude, navodi Gardijan i ukazuje na "faktor Tramp".

NOVI ŠOK ZA SAD! PUTIN ŠALJE SPECNAZ U SIRIJU: Asad dobija pojačanje, stiže mu 1.200 prekaljenih boraca!

Tramp je još tokom osamdesetih godina prošlog veka bio opsednut nuklearnim oružjem i danas odbija da sluša savete vojnih stručnjaka.

List tvrdi da Tramp ne shvata osnovni koncept NATO-a, koji nuklearno oružje shvata kao političko sredstvo odvraćanja.

U tekstu se navodi da bi Kina mogla da izvrši jak pritisak na severnokorejskog predsednika Kim DŽong Una i spreči ga da nekom vojnom provokacijom izazove napad SAD.

U to se izgleda uzda i Tramp, koji je nedavno počeo da priča o Kini kao o svom savezniku, nakon što je

Kina mogla da izvrši jak pritisak na severnokorejskog predsednika Kim DŽong Una i spreči ga da nekom vojnom provokacijom izazove napad SAD

ranije kritikovao kinesku ekonomiju i nazivao je manipulatorom valute.

RUSKI VOJNI BRODOVI NAPRAVILI POMETNJU U LAMANŠU: Moskva izaziva Britaniju, tvrde mediji na ostrvu!

Američki potpredsednik Majk Pens i japanski premijer Šinzo Abe složili su se danas da treba da ubede

Kinu da preuzme veću ulogu u rešavanju situacije sa Severnom Korejom, izjavio je portparol japanske vlade Koići Haiguda.

(VIDEO) IRANCI IMAJU NEVIDLJIVOG: Lovac presretač kaher F-313, spreman za proizvodnju!

Dvojica zvaničnika potrvdila su tokom ručka da je uloga Kine u rešavanju situacije oko Severne Koreje važna i da je potrebno da porade na tome da bude još veća, rekao je Haiguda, preneo je Rojters.

PoliticusUSA

Kineski ministar inostranih poslova Vang Ji izjavio je danas da tenzije na Korejskom poluostrvu moraju biti rešene diplomatskim sredstvima.

Vang je na konferenciji za novinare pozvao sve strane da pronadju mirno rešenje, preneo je Rojters.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dejan

pre 6 godina

Da probate za pocetak da ukinete sankcije Koreji...\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija