• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2017

22:34

IGRE U PARLAMENTU ALBANIJE: U prvom krugu izbora nisu izabrali predsednika, nije bilo kandidata!

Vesti

IGRE U PARLAMENTU ALBANIJE: U prvom krugu izbora nisu izabrali predsednika, nije bilo kandidata!

Podeli vest

Albanski parlament danas nije izabrao novog predsednika države, jer nijedan kandidat nije bio nominovan u prvom krugu glasanja

Vladajuća koalicija odbila je da nominuje svog kandidata za predsednika kao izraz dobre volje prema opozicji, preneo je AP.

Predsedničke kandidate u Albaniji predlaže grupa od najmanje 20 poslanika, a uloga predsednika je uglavnom ceremonijalna.

Parlament, koji broji 140 poslanika bira predesnika u pet krugova glasanja. 

U prva tri kruga, da bi postao predsednik, kandidat mora da osvoji podršku najmanje tri petine glasova, odnosno podršku 84 poslanika.

Opozicija bojkotuje parlament od februara i želi da bude formirana prelazna vlada koja bi vodila zemlju do parlamentarnih izbora 18. juna, jer smatarju da bi sadašnja vlada manipulisala glasanjem.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija