• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

24.04.2017

22:08

PRVA ODLUKA LE PENOVE POSLE IZBORA: Više nisam predsednica Nacionalnog fronta!

Vesti

PRVA ODLUKA LE PENOVE POSLE IZBORA: Više nisam predsednica Nacionalnog fronta!

Podeli vest

Kandidatkinja ekstremne desnice na predsedničkim izborima u Francuskoj, Marin Le Pen objavila je večeras da privremeno napušta mesto predsednice stranke Nacionalni front

Le Pen verovatno želi da time postane prihvatljivija za širok krug birača pred drugi krug predsedničkih izbora 7. maja u kojem joj je protivnik kandidat centra Emanuel Makron, koji je juče u prvom krugu izbora osvojio najviše glasova.

- Od večeras nisam više predsednica Nacionalnog fronta. Ja sam kandidatkinja za predsednicu - rekla je Le Pen na francuskoj televiziji.

Ona je i ranije govorila da nije kandidatkinja svoje stranke, a kada je u februaru objavila svoju platformu za izbore, rekla je da su mere za koje se zalaže njene, a ne partijske.

Le Pen već nekoliko godina pokušava da pridobije birače i sa levice i sa desnice tako što menja tradicionalno rasistički i antisemitski imidž svoje stranke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija