• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

25.04.2017

09:08

MRAČNA PROGNOZA OSNIVAČA ALIBABE! Džek Ma: Internet će u narednih 30 godina UNIŠTITI SVETSKU EKONOMIJU!

Vesti

MRAČNA PROGNOZA OSNIVAČA ALIBABE! Džek Ma: Internet će u narednih 30 godina UNIŠTITI SVETSKU EKONOMIJU!

Podeli vest

Šef Alibabe, najvećeg sajta za on-line trgovinu, Džek Ma kaže da bi svet trebalo da se pripremi za deceniju bola koju ću u ekonomiji izazvati internet

- Svet mora da promeni sistem obrazovanja i utvrdi kako da radi s robotima kako bi mogao da ublaži udarac koji će izazvati automatizacija i internet ekonomija - rekao je Ma, na jednoj konferenciji o preduzetništvu u Kini.

- U narednih 30 godina, svet će videti mnogo više bola nego sreće - rekao je Ma. 

Prema njegovim rečima, društveni sukobi u naredne tri decenije imaće uticaj na sve vrste industrije i uopšte života. 

EVO ZAŠTO STE SIROMAŠNI! Kineski milijarder OBJASNIO kako uspeti u životu!

Ovo je pomalo neobičan govor osnivača Alibabe, koji je do sada često govorio koliko prednosti donosi internet. Objasnio je da je pokušao da upozori ljude kako e - trgovina, ako se ne koristi kako bi trebalo, može da uništi tradicionalne trgovce, ali kaže, nisu ga slušali. 

Reuters

Ovaj put, kaže, želi da upozori šta sve mogu doneti internet tehnologije, "da ne bude kasnije neko iznenađen". 

- Pre 15 godina držao sam 200-300 govora o tome da će internet poremetiti sve, ali nisu me slušali, bio sam niko i ništa - rekao je Ma. 

On je priznao da će veštačka inteligencija verovatno uticati na to da ljudi duže žive, ali dovesti i do sve manjeg broja radnih mesta. Roboti bi, po njemu, mogli da istisnu s posla čak i generalne direktore preduzeća.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mara

pre 7 godina

A ako neko pokusa da onemoguci satelite u kosmosu, internet ce se ugasiti i sta onda.Nikola Tesla je zanemaren sa epohalnim patentima upravo zbog zarade mocnika i njihovih termo elektrana a kasnije i nuklearnih.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija