• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Danas.hr

25.04.2017

12:12

MAJKA SVIH BOMBI NIJE UNIŠTILA TUNELE KOJE JE KORISTIO ISIS: Nema kratera ni dokaza o žrtvama!

Vesti

MAJKA SVIH BOMBI NIJE UNIŠTILA TUNELE KOJE JE KORISTIO ISIS: Nema kratera ni dokaza o žrtvama!

Podeli vest

Pre 11 dana Amerikanci su na istoku Avganistana bacili bombu u kojoj je bilo čak 11 tona eksploziva. Cilj 'majke svih bombi' bio je uništiti kompleks tunela koje su koristili militanti Islamske države, ali ni desetak dana nakon eksplozije još nije poznato koliko je džihadista ubijeno

Avganistanske vlasti tvrde da je ubijeno stotinak pripadnika ISIS-a, ali te navode Amerikanci nisu mogli potvrditi.

Prvi put nakon napada na mesto detonacije su stigli i novinari, ali reporter Rojtersa izveštava da nije previše toga vidio. Samo spaljenu zemlju i drveće, te razbacane cigle. Čak su i neki tuneli koje su koristili teroristi ostali netaknuti. Dokaza o eventualnim žrtvama nema.

 
Predstavnici američke vojske tvrde da nisu mogli pre novinare pozvati, jer su morali očistiti to područje od preostalih militanata ISIS-a, ali i talibana.

Reporteri koji su došli u Nangarhar tvrde da je teško odrediti i mesto pada bombe, jer nema nikakvog kratera, ali sudeći prema iskrivljenom i spaljenom drveću može se zaključiti da je razarajući val sve spalio, prenosi Jutarnji lis.

 Amerikanci napominju da ih i ne zanima koliko je militanata ubijeno u napadu, već da je cilj bio da se uništi podzemni kompleks tunela i očistiti područje od mina. 

To je potvrdio i američki ministar obrane Džejms Matis, koji je doputovao u Afganistan.

- Kopanje tunela i brojenje žrtava je besmisleno u trenutku dok ganjamo neprijatelja koji vam još uvek može nauditi - rekao je Matis.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mara

pre 6 godina

Lazu psi,nisu ni zeleli da uniste te tunele jer su ih oni i napravili za Isis.\n

SRBA SRBIN

pre 6 godina

ĆORAK MAJMUNI, ĆORAK!!! JOŠ MORATE DA VEDŽBATE, ALI DOTLE ĆE VAS TALIBANI ISTREBITI KAO PACOVE!!!

micko

pre 6 godina

Zašto ne povučete paralelu izmedju ovoga i recimo slučaja Markale? Bilo bi interesantno da zamolite neke od stručnjaka koji podržavaju tezu da su Srbi odgovorni za Markale i da ih pitate kako je moguće da majka svih bombi ubije 36 terorista a da jedna minobacačka mina od 120 mm sa nekoliko kilograma eksploziva navodno ispaljena sa srpskih položaja ubije na Markalama 68 a rani 144 osobe..

deda Raša

pre 6 godina

Pa normalno da nije. Nije joj to ni bio cilj. Cilj joj je bio da "kaze" kako je ona protiv terorizma a podrzava ga.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija