• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

26.04.2017

23:38

AMERI BESNI NA TURKE: Obavestili ih o napadu, sat pre početka bombardovanja Kurda!

Vesti

AMERI BESNI NA TURKE: Obavestili ih o napadu, sat pre početka bombardovanja Kurda!

Podeli vest

Vojska SAD saopštila je da je Turska obavestila saveznike o svojim napadima na kurdske snage u Siriji manje od sat vremena pre početka napada

SAD su saopštile da su turski napadi na položaje Kurda izložili Amerikance potencijalnom riziku.

Američki pukovnik avijacije Džon Dorijan rekao je da tursko upozorenje nije bilo dovoljno precizno po pitanju vremena i lokacije napada da bi bezbednost američkih vojnika bila osigurana i dodao da su se oni nalazili oko 10 kilometara od mesta udara. 

Dorijan je rekao da su SAD zabrinute što Turska nije izvela napade u koordinaciji sa međunarodnom koalicijom za borbu protiv Islamske države, koju predvodi SAD. 

ERDOGAN VODI SVOJ RAT: Turski avioni F-16 gađali Kurde u Iraku i Siriji

Sirijski zvaničnici su saopštili da je u turskim vazdušnim udarima ubijeno oko 20 kurdskih boraca, pripadnika Narodnih zaštitnih jedinica (YPG). Ta kurdska formacija je saveznik SAD, a Turska ih smatra delom terorističke grupe. 

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa oštro je juče kritikovala Tursku zbog napada na Kurde u Siriji i Iraku, optužujući je da ugrožava zajednički cilj borbe protiv Islamske države.

NA POMOLU NOVI DOGOVOR RUSIJE I SIRIJE: Posle njega Ameri, Turci i Izraelci neće leteti iznad ove zemlje!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Доћи ће време, када ће свет схватити да је Турска заправо... - ИСИС... Њиховом лицемерју и претварању - никад краја...!! Ко бајаги се Турци боре за част и правду...?! Када су се Турци и где, борили - за част и правду ?

SlobodaNarodu

pre 6 godina

Lala, ako je Turska ISIS, sta su onda Amerikanci? Turci sa ovom akcijom usporavaju Amerikance da ne zauzmu Raku, pre nego se Asad probije preko Idliba. I tako su Amerikanci organizovali preseljenje ID iz Rake prema Deir ez Zor, samo da Kurdi( Amerikanci) lakse zauzmu taj naftni centar u Siriji, I naravno pre nego SAA udje u taj grad. Nije Turcima za previse vjerovati, ali u ovom slucaju, rade dobar posao.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija