• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.04.2017

15:24

(FOTO) PAPA STIGAO U EGIPAT! Nezapamćene mere bezbednosti u Kairu, POLICAJCI NA SVAKOM ĆOŠKU!

Vesti

(FOTO) PAPA STIGAO U EGIPAT! Nezapamćene mere bezbednosti u Kairu, POLICAJCI NA SVAKOM ĆOŠKU!

Podeli vest

Papa Franja stigao je danas u egipatsku prestonicu Kairo, gde su povodom njegove dvodnevne posete uvedene visoke mere bezbednosti, nakon napada koje su pre tri nedelje izvršili islamski ekstremisti

 

Papa će u Kairu učestvovati u nizu duboko simboličnih sastanaka sa vrhovnim poglavarima verskih zajednica i političkim liderima, kao i na međunarodnoj mirovnoj konferenciji, prenosi AP.

Kako podseća agencija, njegova poseta odvija se tri nedelje nakon što su ekstremisti Islamske države izvršili napade na koptske crkve na hrišćanski praznik Cveti, u kojima je poginulo više od 45 osoba.

Papa će se prvo sastati sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom el Sisijem i sa patrijarhom koptske pravoslavne crkve - Tavardosom Drugim i pomoliti se za žrtve kobnog napada, navodi agencija.

AP PHOTO

On će posetiti i 1.000 godina stari islamski univerzitet Al Azhar, gde će se privatno sastati sa velikim imamom, šeikom Ahmedom el Tajebom i učestvovati na popodnevnoj mirovnoj konferenciji.

Cilj ove posete je da prenese poruku mira državi koja je pogođenoj napadima islamskih ekstremista i da ohrabri kulturu poštovanja i tolerancije prema religijskim manjinama, rekao je vatikanski državni sekretar kardinal Pjetro Parolin.

Dok papa izbegava "Papamobil" koji su njegovi prethodnici koristili na putovanjima u stranim državama, bezbednost je vidno pojačana u narednih 27 sati, koliko će trajati njegov boravak u Kairu.

Ulice u okolini koptske crkve i vatikanske ambasade, kojima će papina kolona vozila prolaziti, zatvorene su za saobraćaj, a naselje Zamalek u dolini Nila gde će papa provesti noć prepuno je policije.

AP PHOTO

Policajci u čamcima patroniraju Nilom ispred ambasade Vatikana.

Pripadnici snaga bezbednosti nalaze se na svakih 100 metara na putu od aerodroma koji je udaljen 20 kilometara, a na koji je papa sleteo, a oklopna vozila parkirana su ispred predsedničke palate gde će papa prvo pristići.

Među plakatima dobrodošlice u naselju Zamalek nalazi se jedan koji pripada privatnoj kompaniji, a na kom piše "1.000.000 radnika Šarm el Šeika želi dobrodošlicu papi".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija