• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.04.2017

16:33

(FOTO) RUSKA OPOZICIJA VEĆ PRIZNALA PORAZ: Na ulicama traže od Putina da se ne kandiduje za četvrti mandat!

Vesti

(FOTO) RUSKA OPOZICIJA VEĆ PRIZNALA PORAZ: Na ulicama traže od Putina da se ne kandiduje za četvrti mandat!

Podeli vest

Na stotine pristalica opozicije u Rusiji protestovalo je danas protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, od koga traži da se ne kandiduje i četvrti put za predsednika te zemlje

Stotine policajaca za razbijanje demonstracija raspoređeno je od jutros u prestionici Rusije, a kako javlja AFP u Sankt Peterburgu je uhapšeno na desetine aktivista.

Prema podacima prodemokratskog pokreta "Otvorena Rusija", uhapšeno je oko 50 ljudi, dok OVD info, koji prati hapšenja političkih aktivista navodi da je uhapšeno više od 125 osoba.

Policija još nije saopštila koliko ljudi je uhapšeno.

Protesti su održani i u još nekoliko gradova širom Rusije pod sloganom "Dosta nam je njega".
 

Tanjug

Putin, koji dominira ruskom političkom scenom već 17 godina, još nije kazao da li će se kandidovati i četvrti put na predsedničkim izborima koji će se održati u martu 2018. godine.

Prodemokratski pokret "Otvorena Rusija" koji je osnovao kritičar Kremlja Mihail Kodorkovski pozvao je ljude da se pridruže današnjim demonstracijama tokom kojih će se Putinu uputiti i pisani zahtev da napusti politički život.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gle Srbin

pre 6 godina

he he, ovo sto oni u svari hoce, je da se vrati carevina i da Putin ustolici pa nema potrebe da se muci oko predsednicke stolice po 4. put!!!

Mara

pre 6 godina

Ako se to desi,Rusiju i ruse ce progutati Amerika i EU,tesko njima posle Putina, bice robovi svetske elite kao i sav ostali svet, koji polako ali sigurno sve vise osiromasuje a elita se sve vise bogati.\n

vev

pre 5 godina

Isti kao mi! Oni ne shvataju da bi ih ameri vec davno progutali, da bi bili beda poslednja, kaoo za vreme Jeljcina i Gorbacova-mkoji uziva u SAD, sa parama dobijenim za razbijanje SSSR! Smirite se i molite ga da sto duze ostane inace cete postati amerisko roblje.... Eto ocigledno je da smo braca isto radimo....

djeno

pre 6 godina

treba Putina zamoliti da sidje s vlasti da bi ovaj dosao na vlast hehehe

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija