• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Net.hr

30.04.2017

18:26

SVET U ŠOKU! KIM DŽONG UN NAMERNO OBORIO SVOJU RAKETU: Severna Koreja ovladala tehnikom koju imaju samo Rusija i SAD!

Vesti

SVET U ŠOKU! KIM DŽONG UN NAMERNO OBORIO SVOJU RAKETU: Severna Koreja ovladala tehnikom koju imaju samo Rusija i SAD!

Podeli vest

Raketa koju je Severna Koreja lansirala u subotu nije eksplodirala zbog greške ili nesposobnosti tamošnjih vojnih stručnjaka. Eksplozija je namerno i ciljano izazvana. Projektil je, naime, lansiran u okviru nastojanja režima Kim Džon Una da ovlada takozvanim programiranim izazivanjem eksplozije nuklearne bojeve glave

Ovu zastrašujuću vest potvrdio je visoki oficir južnokorejske vlade za televizijsku postaju YTN, a vest su odmah su preneli i ostali južnokorejski mediji objašnjavajući da je, protivno ranijim ocenama kako je lansiranje propalo, severnokorejska vojska zapravo uspešno testirala eksploziju bojeve raketne glave.

- Verujemo da je eksplozija bila test za daljnji razvoj nuklearnog oružja, različitog od postojećih - citirala je televizijska stanica YNT visokog južnokorejskog vojnog oficira.

TILERSON UPOZORAVA SAVET BEZBEDNOSTI UN: Severna Koreja će napasti Seul i Tokio!

Vojni stručnjaci u Seulu utvrdili su da je raketa eksplodirala na visini od 71 kilometra iznad zemlje i to oko tri minute nakon lansiranja. I američko ministarstvo obrane potvrdilo je da je projektil završio let iznad teritorije Severne Koreje. 

Vojni analitičari tvrde da je kritičan period nakon lansiranja raketa srednjeg ili dugog dometa vreme dok projektil ne dostigne visinu od 20 do 30 kilometara iznad zemlje. S obzirom na to da je najnovija severnokorejska raketa dostigla gotovo tri puta veću visinu od takozvane "stablizacione visine" južnokorejski vojni eksperti su uvereni su da postoji vrlo mala mogućnost da je došlo do kvara na projektilu.

SAD LANSIRALE INTERKONTINENTALNU RAKETU! NIČEG SE NE STIDE: Što je zabranjeno Kim Džong Unu, njima je dozvoljeno!

Seul strahuje da bi Severna Koreja uskoro mogla izvesti "nekonvencionalnu" nuklearnu probu, a ne podzemno testiranje kao do sada. 

rusian ministry of defence

Poslednja, peta proba atomske bombe, izvedena je u Severnoj Koreji 9.septembra prošle godine. 

Dodatne frustracije izazvala je izjava Son Čol-Vona, direktora Instituta za ljudska prava Severne Koreje na Akademiji društvenih nauka. On je rekao reporterima CNN da su nuklearni testovi važan su deo napora za jačanje nuklearnih snaga Severne Koreje. 

NA TRAMPA KREĆE 500.000 ŽENA! Kim Džong-Un ima novi ratni plan za SAD!

- Dok god Amerika nastavlja sa svojim agresivnim ponašanjem, mi nikada nećemo zaustaviti naše nuklearne i raketne testove - poručio je on.

Zanimljivo je da je raketa lansirana iz okruga Pukčang, provinciji poznatoj po zatvoru u kojem je smešteno najmanje deset hiljada ljudi koje je diktator Kim Džon Un proglasio za neprijatelje države.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NOLAN BILAN KUSTA BOBADILJA

pre 6 godina

PAMETAN JE BRAT KIM. FOLIRA SE SA OVIM BATRU RAKETAMA A PRAVE CUVA ZA BAGRU. UDRI KIME BRATE, AL ODJEDNOM, NE NA RATE. ZAVALI JE BRATE KIME DA SE SLAVI TVOJE IME.\n

Anarhista

pre 6 godina

Империја препознаје само силу. Кореанци имају атомску пре нас, која срамота. Наши научници се преврћу у гробовима. А ови живи не могу да раде због усташке власти.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija