• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.05.2017

22:56

POLJACI LJUTI NA MAKRONA: Vladu u Varšavi uporedio sa "režimima" Vladimir Putina i  Viktora Orbana

Vesti

POLJACI LJUTI NA MAKRONA: Vladu u Varšavi uporedio sa "režimima" Vladimir Putina i Viktora Orbana

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Poljske osudilo je danas to što je centristički kandidat na predsedničkim izborima u Francuskoj Emanuel Makron uporedio poljsku vladu sa, kako je rekao, "režimima" Vladimira Putina u Rusiji i Viktora Orbana u Mađarskoj, prenosi AP

AP navodi da je Makron to izjavio na predizbornom mitingu održanom juče u Parizu, uoči drugog kruga u kojem će mu u nedelju rivalka biti populistička kandidatkinja Marin le Pen.

- Znate prijatelje i saveznike gospođe Le Pen. To su režimi Orbana, Kačinjskog i Putina. To nisu otvorene i slobodne demokratije - rekao je Makron.

AP podseća da je Jaroslav Kačinjski predsednik poljske vladajuće konzervativne stranke Pravo i pravda i najmoćniji političar u toj zemlji.

Poljsko ministarstvo je navelo da je Makron koristio "neprihvatljiva poređenja i mentalne prečice koje su vode greškama u javnom mišljenju" i negiralo da je Poljska saveznik Le Penove.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija