• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.05.2017

21:07

UHAPŠENO 368  MONSTRUMA! ONI SU ZLOSTAVLJALI DECU: Operacija "Pesifajer"!

Vesti

UHAPŠENO 368 MONSTRUMA! ONI SU ZLOSTAVLJALI DECU: Operacija "Pesifajer"!

Podeli vest

Čak 368 osoba uhapšeno je i osuđeno zbog zlostavljanja dece tokom operacije Pesifajer koju su sproveli Evropol i policije zemlja Evrope

Masovnom hapšenju pedofila prethodilo je obaranje Plejpena, jednog od najvećih sajtova sa prikazima seksualnog zlostavljanja dece.

Kako se navodi, ranije ove nedelje, glavni administrator sajta Plejpen, koji je imao oko 150.000 korisnika, osuđen je na 30 godina zatvora u SAD. 

Plejpen je bio vebsajt na darknetu, što je kolokvijalni naziv za deo interneta u kome su identiteti i lokacije korisnika sakriveni od analize. 

TAMNA STRANA INTERNETA! Ilegalni sadržaj i primeri ljudske okrutnosti od kojih se ježite!

Nekoliko meseci nakon što je sajt napravljen, FBI je u decembru 2014. godine zaplenio kopiju vebsajta i uhapsio tri administratora.

Jedan je osuđen na 30, dok su druga dvojica osuđeni na po 20 godina zatvora.

Sajt Plejpen dizajniran je da korisnicima lako omogući pristup materijalu na kome je prikazano zlostavljanje i eksploatacija dece. 

HRVATSKI PREDSTAVNIK U BRISELU SILOVAO PSE! Nije im davao da jedu i da piju vodu da bi BEZ OPIRANJA prihvatili silovanje u zamenu za hranu!

Kao članovi foruma, korisnici su mogli da pretražuju video klipove i druge sadržaje zlostavljanja dece kroz linkove koje drugi korisnici ostavljaju.

Jedan deo sajta fokusirao se na bebe, a mogli su se pronaći sadržaji koji se tiču incesta i raznih fetiša u vezi sa decom, navodi se u saopštenju.

Pixabay

U januaru 2015. godine, uz podršku Evropola i drugih policijskih službi širom sveta, FBI i američko ministarstvo pravde pokrenuli su Operaciju Pesifajer kako bi došli do hiljada korisnika Plejpena.

Uloga Evropola bila je da vrši unakrsne provere i analize, kao i da kompletira podatke da bi identifikovala zlostavljače iz Evrope, dodaje se u saopštenju. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija