• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs/informer.rs

06.05.2017

22:41

AMERIČKI GENERAL PODIGAO TEMPERATURU U EVROPI: Dijalog je dobar, ALI SPREMAJTE SE ZA RAT SA PUTINOM!

Vesti

AMERIČKI GENERAL PODIGAO TEMPERATURU U EVROPI: Dijalog je dobar, ALI SPREMAJTE SE ZA RAT SA PUTINOM!

Podeli vest

Američki general Kertis Skaparoti poručio je Evropi da mora biti spremna za rat sa Rusijom, dodajući da je dijalog ipak bolje rešenje

Prema pisanju lista „Dejli star", on je tražio da razmesti više američkih trupa na granici sa Rusijom, da bi mogli da odgovore na svaki korak Vladimira Putina.

List navodi da je napetost između Rusije i Zapada porasla nakon napada koji su SAD izvršile u Siriji. Osim toga, nastavljaju da se povećavaju strahovanja da bi Moskva mogla da aneksira nove teritorije nakon „osvajanja" poluostrva Krim 2014. godine, navodi se u članku.

Glavnokomandujući Združenih oružanih snaga NATO-a u Evropi podelio je svoju zabrinutost u razgovoru sa američkim Senatom, upozoravajući da treba da budu „spremni za borbu".

General Skaparoti je naglasio da je Sjedinjenim Američkim Državama potrebna oklopna tehnika i vojnici za borbu protiv svih dejstava Rusije.

Istovremeno, „Dejli star" ističe da se očekivalo da se odnosi između dve zemlje poboljšaju sa dolaskom Trampa, koji je više puta ponovio o svojoj nameri da „izgradi mostove" sa Vladimirom Putinom.

Ipak, ponovo je izbio strah od mogućeg izbijanja rata - nakon što je američka vojska raketirala bazu „diktatora Bašara el Asada", čime je izazvala gnev Rusije, smatra list.

Prema rečima američkog generala, vojna koncepcija Rusije se ne zasniva na lakim snagama bez guseničnih oklopnih vozila, već na oklopnim snagama.

- Pre pet ili šest godina nismo brinuli o tome da budemo spremni da se danas borimo. Sada se situacija promenila - naglasio je general Skaparoti.

Istovremeno, nakon telefonskog razgovora između predsednika Putina i Tramp, visoki predstavnik američke vojske istakao je da diplomatija za njih uvek ima prioritet.

Međutim, Rusija radi na modernizaciji svojih oružanih snaga, a ruski predsednik najavio je planove za izgradnju novih vojnih aviona i najveće na svetu nuklearne podmornice „Ajkula", dodaje „Dejli star".

Snage NATO-a raspoređene su iz Francuske, Holandije, Španije i Estonije, a početkom ove godine Britanija je poslala trupe u Estoniju, Poljsku i Rumuniju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sova

pre 6 godina

Jako sam zabrinut zbog Amerike a narocito zato sto ih vode agresivni idioti.

PETAR 1

pre 6 godina

Evropo spremise da platis racun za americke interese, neznam ko je ovde lud, pa NATO nije bio jedinstven kad su napali nasu zemlju, a kamoli nekog jacek. Kakva tehnika (tenkovi i dr) i vojnici u slucaju sukoba to bi bio nuklearni rat, a istorija nas uci da onda (u ratu) dolaze novi ljudi sa novim idejama i ko zna ko bi sa kim i protiv koga, a posle toga ostaobi samo Pobesneli Maks.\n

re

pre 6 godina

...novi rat u evropi bi bio poslednja i najveća glupost evropejaca...jer će evropski titanik sigurno udariti u veliki ledeni breg i potonuti...

Beloica

pre 6 godina

Celo covecanstvo pati zbog jedne jedine usrane Americke politike ali nadam se ovog puta ako napadnete Rusiju ne daj Boze vise necete imati prilike nikoga da napadnete prokleti da ste

Perakaže

pre 6 godina

Kolika je truba G-din Separoti, vidi se iz njegovih izjava. Ako do zla dodje sve to neće trajati duže od pola sata. Koja oklopna vozila, koji bakrači.

Baki

pre 6 godina

xexe, američki general bi se tukao sa Rusima do poslednjeg evropljanina

zoran miljkovic

pre 6 godina

Одложиће Руси рат још за неку годину,покушали су да пребаце на Македонију,али су македонци разумели поруку Америке,сада ће покушати да пребаце у Србију,јер овде има највише издајника,који су спремни да туђу децу гурну у погибију,зарад интереса.Мислим да им неће проћи,јер Вучић је разуман иако на руском даје честитке у рођеној земљи.

Istina na kvadrat

pre 6 godina

Kakvi seratori. Putin uzima samo ono što je njegovo-rusko. Zamena teza. Evropa je oduvek želela da uzme ono što je rusko. I sada bi to da uradi. Ali, malo sutra ...

ceramida

pre 6 godina

Amerucki sistem rada, zavadi pa vladaj. Evropo kurvo izgleda da ces ti najvise da platis kako te americki olosi guraju u rat. Sta ocekivati od Francuza, engleza, holandjana koji su vekovima bili otimaci, kolonizatori, lopovi tudjih teritorija, a masa tih lopova je prebegla u prokletu ameriku i sad bi da otimaju i kradu. Ukrali su kosovo, ukrace i makedoniju i tako redom, ali jednog dana obice im se o glavu. Ima ona narodna: oteto, prokleto.Zelim americi sve najgore sto moze da ih zadesi, gorite u paklu tamo vam je mesto.n

RINGISPIL

pre 6 godina

Zna se ko je kome dosao na granicu ali se takdje zna ko finasira svetski terorizam i ko ubija citave narode i drzave. Elem jedino resenje u slucaju sukoba velikih jeste PRVI UDAR. Bilo kada i bilo gde da NATO napadne Rusiju Putin bi morao MOMENTALNO sa zemlje sa mora iz kosmosa da nuklearno deluje po citavoj americi i razvali podzemni zmijarnik koji vlada svetom. Ostale clanice nato narocito ovi po evropi bi se rasbezali ko macke s jebila. Amerikanci jednostavno traze topovsko meso i mnogo gvodzurije a ceo sukob bi hteli da posmatraju na JU TJUBU. Citavu americku retoriku i bezobrazluk neko dobro prati i studira i sto je najvaznije NE ZABORAVLJA kao mi Srbi. Molim moderatora da objavi ovaj post.

jova

pre 6 godina

Ako Tramp prepusti da sa njime komanduju Američki poraženi Demoni i nastave porodičnu Klinktonovu demonsku politiku,navlačući ga u veoma teške rizike i nuklearne ratove, to će značiti da Američki Satana nije pobeđen u nedavnim izborima u Americi,i da sa Trampovim obećanjem da će razvijati Ekonomiju,neće biti ništa. Uzimajući u obzir da su sve Zemlje koje Amerika mrzi i kojima je učinila štetu,su ekonomski i vojno ojačale pa će Satanska politika Amerike svuda doživeti poraz,a to je i u Bibliji zapisano Otkrivenje 17:3-18.da će 7 divlja zver propasti,a da će 8.Kralj preuzeti vladavinu Svetom.,Da bi 8.Kralja preuzeo vodstvo nad celim Svetom mora doći do Rata da porazi sve svoje neprijatelje,i preuzme vodstvo,što Amerika pre započne ratove to će pre izgubiti svoju svetsku vladavinu.

vlada

pre 6 godina

....čekajte, zar niste vi, godinama unazad, govorili da je u pitanju predostrožnost od islamskog terorizma /Irana, Iraka, Sirije ..../ a sada "ispadoše" Rusi!? Sve je jasno gospodo američki terorosti - odavno, samo "problem" evropljana je što ih gurate u sukob i što moraju da vas slušaju! Drugi, još veći, da Rusija to i hoće - tu nema odbrane!

Feniks1

pre 6 godina

Europa s pravom racuna da cete se vi staviti na stranu zapada . Nema vise balansiranja . Vrhunski cirkuski akrobati balansiraju samo dok su uslovi povoljni , ali kad zapuse oluja ..... Cak i kad je dobro , stave mrezu za svaki slucaj , da se imaju na sto docekati . I pad je let .

Bog

pre 6 godina

Hahah Amerika, da ne znamo ko izaziva ratove u svetu još od drugog svetskog, a možda i ranije, pa da im čovek i kao u nekoj suludom univerzumu i poveruju, ali ovako ostaju najveći zločinci na planeti, čak im ni skupa Hitler, Staljin, Idi nisu do kolena. Ako želimo sprečiti svetski rat onda treba sprečiti Ameriku u svojim namerama.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija