• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti

09.05.2017

16:24

FRKA U SAD! GRAĐANI SE MASOVNO NAORUŽAVAJU: Zemlji preti građanski rat!

Vesti

FRKA U SAD! GRAĐANI SE MASOVNO NAORUŽAVAJU: Zemlji preti građanski rat!

Podeli vest

Borba među desnicom i levicom u SAD naglo se zaoštrila. Ako su ranije američki levi protestovali protiv oružja, sada se, naprotiv, sami naoružavaju i redovno izvode vojne vežbe. Ovaj novi fenomen je kod mnogih Amerikanaca probudio strah od građanskog rata

U SAD se tradicionalno smatra da su za oružani otpor državnoj vlasti - pod određenim okolnostima - sposobni samo pripadnici desnice. Njihovi brojni dobrovoljački oredi, razne milicije, suvereni građani prećutno se smatraju rasadnicima belog rasizma, seksizma i antikomunizma.

Njima samima takva slava nije posebno potrebna. Reklamu im pravi liberalna štampa. Upravo u njoj se pojavljujue reportaže o streljačkim treninzima dobrovoljaca u uslovima bliskim ratnim.

Rat svih protiv svih! 

Zasad je potpuno nejasno da li će u SAD stvari dolaziti do lokalnih građanskih ratova. Odnosno: hoće li udariti crni na bele, a beli na crne. Njihovi zaštitnici  na obe strane već su naoružani i spremni za borbu.

U tim medijima se može naći i statistika koja ukazuje da su stotine hiljada Amerikanaca u sastavu takvih nezvaničnih oružanih formacija.

Nimalo bezazlena situacija

Idejni protivnici desnice su šaroliki konglomerat antifašista, antiglobalista, anarhista i levih liberala. Taj konglomerat je dosad prednost davao mirnim manfestacijama i nenasilnim protestima. U većini sebe smatraju pacifistima i protiv su drugog amandmana koji Amerikancima garantuje pravo posedovanja vatrenog oružja.

TRAMP ŠOKIRAO AMERIKU: Ne zna zašto se vodio građanski rat, uzor mu predsednik robovlasnik!

Realno, stvari stoje dosta drukčije. Bezmalo svaki dan se u SAD može u tv-novostima videti kako antifašisti, sa skrivenim licima, kamenicama gađaju policajce, pale automobile i razbijaju izloge, a to baš i ne liči na pacifizam.

Simptomatično je i američka demokratska štampa belim rasistima prečesto naziva obične Amerikance, koji svoja prava brane i oružjem u rukama.

Dolazak na vlast Donalda Trampa realno razbesneo američku levicu. Malo je bilo manifestacija Trampovih pristalica koje „levi aktivisti" nisu napali. Po univerzitetima redovno izbijaju tuče sa korišćenjem kamenica i biber-spreja.

Bezmalo svaki dan se u SAD može videti kako antifašisti, sa skrivenim licima, kamenicama gađaju policajce, pale automobile i razbijaju izloge, a to baš i ne liči na pacifizam

Levičarski sajtovi prepuni su rasprava na temu: nije li vreme da se pljune na na pacifizam i da i mi nabavljamo oružje?

Na tom talasu je Liberalni streljački klub, koji odeljenja ima u više američkih država, objavio da je suočen sa pravom poplavom novih članova.

Antifašisti su se naročito istakli u pokretu Ustanak redneka, koji se formirao pri Streljačkom klubu Džona Brauna (ime je dobio po čuvenom abolicionisti koji se borio za prava crnaca u XIX veku).

VIKILIKS OBJAVIO STRAVIČAN MEJL HILARI KLINTON: Zavera zbog koje se trese pola sveta i gori Bliski istok!

Njegovi pripadnici su krajem marta došli na manifestaciju Trampovih pristalica u Finiksu, u Arizoni. Po svedočenju očevidaca, bilo ih je 40-50. Svi su bili obučeni egzotičnu vojnu uniformu koja je ličila uniforme iz vremena španskog građanskog rata. I svi su pri sebi imali poluautomatske puške AR-15 ili automate Kalašnjikov. Nisu hteli ni sa kim da razgovaraju. Izjave nisu davali. Plakate nisu lepili.

Public

Organizuju vojne vežbe

Sve u svemu, uopšte nisu ličili na brbljive pacifiste-antifašiste. Jedina poruka njihovog pojavljivanja bila je - direktna i otvorena pretnja Trampovim pristalicama. Došlo je do velikog uzbuđenja, iako su mnogi tvrdili da oružje nije bilo pravo nego imitacija.

Međutim, kasnije je portparol Ustanka redenka potvrdio da su i puške i automati bili pravi, a ne igračke. Još je naglasio da ta organizacija već postoji u svim državama SAD i da planira nove akcije radi zaštite manjina od trampista. Čak i pomoću vatrenog oružja.

Ta organizacija je nastala u senci streljačkog kluba. Tačno onako kako su najčešće nastajale desne milicije i dobrovoljci. Čak je od svojih oponenata s desna preuzela i organizaciju i praksu. 

RAZOTKRIVENA NAMEŠTALJKA U REŽIJI SAD: Svedok Asadovog masakra je DŽIHADISTA!

Sada antifašisti vikendima organizuju treninge i takmičenja u streljaštvu. Osim toga, aktivno se bave agitacijom i vrbovanjem na svim izložbama oružja.

U programu Ustanka redneka postoji slogan "Sloboda svim radnim ljudima, gejevima i transgenderima, izbeglicama i migrantima, obojenim, muslimanima i Jevrejima".

Držva ubacila agente 

Paradoksalni naziv svoje organizacije objašnjavaju željom da rehabilituju redneke (bukvalno prevedeno crvenovrate). To je slabo plaćeni i neobrazovani proletarijat, ali i farmeri iz provincije, kojima je američka levica pripisivala najgori rasizm, konservativizam i antisemitizam.

Propaganda novih redneka se svodi na ovakva rezonovanja i poruke: "Nama neće pomoći ni Tramp, ni Hilari, ni Berni (Sanders). Milijarderima nije do prostih ljudi. Oni na specijalno dele i okreću bele radnike protiv obojenih manjina. Mi se moramo ujediniti i zajedno voditi klasnu borbu".

NOSTRADAMUS O 2017: Italija novo krizno žarište, Amerika NEUKROTIVA I NESPOSOBNA, a Rusija se MIRI S UKRAJINOM!

Lider Tradicionalističkog omladinskog pokreta Metju Hejmbah sa gorčinom govori o klasnim i kulturnim pukotinama unutar belog nacionalizma: Njegova parola je: "Neprijatelj želi da nas podeli, zato moramo stajati rame uz rame".

Metju Hejmbah, lider Tradicionalističkog omladinskog pokreta, poručuje kako neprijatelj želi da podeli SAD. On rešenje problema vidi u objedinjavanju sa skinhedsima 

On rešenje problema vidi u objedinjavanju sa skinhedsima. Demokrate se prema Ustanku rendeka zasad drže rezervisano. 

Kao i desničarske milicije, i redneci su puni agenata tajne policije. Mnogi anarhisti zato tvrde da je Ustanak rendeka i formiran radi provociranja najradikalnih aktivista tog pokreta da pređu crtu, posle čega ih policija hapsi.

Alternativni desničari, koji su od levice naučili kako da izigravaju žrtvu, sada ukazuju na Ustanak redneka i upozoravaju: "Evo, ludih antifašitsa - uskoro će nas poubijati". 

 

Public

Inače, Ustanak redneka je osnovao anarhista Dejvid Strano.

On na demonstracije dolazi sa oružjem. Naglašava da se za to odlučio kada je video kako u Ferguson, u vreme crnačkih nemira nakon što su beli policajci ubili nenaoružanog mladog crnca, stižu dobrovoljaci iz raznih gradova SAD .

To su većinom bili pripadali pokreta Čuvari zakletve, a njihove patrole su umnogome pomogle da se u Fergusonu uspostavi red. 

Sam Strano je, međutim, odlučio da obojene manjine štiti od belaca.

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 6 godina

Sad su potrebni pametni i upuceni da im pomognu ( i malo poguraju) da sto pre donesu demokratiju u SAD. SAD je mnogoljudna pa bi Soros mogao malo para da im dadne da bi se prepolovili (bar). Navijam da ubrzaju to resenje. Naravno Zastava oruzje treba da se pojavi kao prodavac kvalitetnih alata za taj posao, da malo i mi zaradimo.

Sasa

pre 6 godina

Oni su jedna od zver u apokalipsu...svi znamo.kako ce amerika da zavrsi...pise jasno i glasno u Bibliju

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija