• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2017

21:11

JUŽNA KOREJA IZABRALA PREDSEDNIKA: Mun Dže in proglasio pobedu, ostali priznali poraz!

Vesti

JUŽNA KOREJA IZABRALA PREDSEDNIKA: Mun Dže in proglasio pobedu, ostali priznali poraz!

Podeli vest

Kandidat Demokratske partije Južne Koreje Mun Dže-in proglasio je danas pobedu na predsedničkim izborima u toj zemlji, rekavši da će izgraditi novu naciju i biti ponosan predsednik, dok su ostali kandidati priznali poraz

- Izgradiću novu naciju. Napraviću veliku Koreju, ponosnu Koreju. I biću ponosni predsednik takve ponosne nacije- rekao je Mun pristalicama u okrugu Gangvamun u prestonici Južne Koreje, Seulu.

Izjavio je to nakon objavljenih rezultata koji su pokazali da je osvojio 41,4 odsto glasova.

Mun za sada ima vođstvo od dva miliona glasova, što ga stavlja u poziciju da protivnici neće moći da ga preteknu.

Kandidat bivše vladajuće stranke, Slobodarske korejske partije, Hon Džun-pjo osvojio je 26, 3 odsto glasova, priznao je poraz rekavši da će biti srećan da ponovo izgradi propalu stranku. 

VOJSKA SAD DOVOZI DELOVE RAKETNOG ŠTITA U JUŽNU KOREJU, sukobi policije i lokalnog stanovništva koje NEĆE DA BUDE META!

Novoizabrani predsednik Mun rođen je 1953. godine u Geožeu u Južnoj Koreji. Tokom 70-ih godina prošlog veka učestvovao je na pro-demokratskim protestima, a 1975. godine je i uhapšen zbog toga.

Završio je pravni fakultet 1980. godine, a iste godine uhapšen je zbog organizovanja proteste protiv vlade, navodi južnokorejska agencija Jonap.

U STRAHU OD NUKLEARNOG NAPADA SA SEVERA: Južna Koreja podigla stepen pripravnosti na najviši nivo!

Tokom 90-ih godina upoznaje bivšeg predsednika Roh Mu-hjuna, nakon čega počinje aktivnije da se bavi politikom, uglavnom vršeći dužnosti viših savetnika, da bi 2012. godine ušao u predsedničku trku sa bivšom predsednicom Južne Koreje, Park Geun-hje. 

Izbore je izgubio, ali je 3. aprila ove godine nominovan kao predsednički kadidat Demokratske partije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija