• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vesti-online

10.05.2017

09:27

(VIDEO) AMERIČKI EKSPERTI BRUTALNI: F-35 nema šta da traži u duelu sa ruskim Su-35!

Vesti

(VIDEO) AMERIČKI EKSPERTI BRUTALNI: F-35 nema šta da traži u duelu sa ruskim Su-35!

Podeli vest

Američki specijalizovani i autoritetni magazin National Interest upozorio je da jedan od glavnih aduta vojne avijacije SAD - F-35 - faktički nema šta da traži u direktnom duelu sa ruskim Su-35. Uprkos tome što F-35 borbeni avion pete generacije, a ruski Su-35 samo 4+++

Uticajni komentator NI Dejv Madžumdar otvoreno je napisao: perspektivna mašina Lokhid Martin naprosto nije prilagođena vazdušnim duelima sa avionima koji raspolažu svim čime raspolaže Su-35.

Madžumdar otvoreno savetuje i Pentagonu i američkim vojnim pilotima da naprosto izbegavaju direktne sudare i suočavanja sa Su-35:

- Kako bi prošla četiri F-35 kada bi se suočila sa četiri Su-35? Najbolje bi im bilo da promene kurs i da pozovu u pomoć F-22 i F-15. Uprkos tome što F-35 važi za supersavremeni borbeni avion - piše on.

- Za njega je jedina šansa za spas najsavremenija avio-elektronika. Samo ta avionika i mala uočljivost daju šanse tom avionu da opstane u distancionom okršaju. Međutim, taj čudo-lovac pete generacije nemoćan u borbi jedan na jedan sa Su-35. U suštini, da ponovim: piloti F-35 treba da na sve moguće načine izbegavaju direktne vazdušne bitke - ukazuje Madžumdar.

National Interest navodi da ruska vojna avijacija trenutno ima 64 Su-35, a da će do 2020. dobiti još 50.

Taj avion je plod duboke modernizacije čuvenih Su-27.

Printskrin

F-35 je - porodica višenamenskih lovaca pete generacije. Jer, postoji modifikacija za Korpus pomorske pešadije (F-35B), za ratno vazduhoplovstvo (F-35A), kao i palubni F-35C koji će ući u upotrebu naredne godine.

Madžumdar upozorava da će potpuna zamena parka lovačke avijacije letelicama pete generacije biti moguće tek za nemali broj godina.

On je uveren da će i Rusija, iz istih razloga, razvijati i uvoditi u upotrebu lovca pete generacije PAK-FA, ali da će Su-35 još godinama biti nezamenljiv.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vlada

pre 6 godina

I šta vam to govori (?) .... ima tu puno simbolike - tako bi prošla i Amerika, u eventualnom sukobu sa Rusijom! The end!

Mile

pre 6 godina

Taj novi avioncic nije bas paritet ni za nase 29 a kamoli za Su 35.

Zuk

pre 6 godina

Lada i Ferari, Ha Ha ko pise takove gluposti.pa Gripen ima moderniju tehnologiu nego SU-35

dejan

pre 6 godina

jesi li probao da zamislis kako bi izgledao sudar lade i ferarija.

Vickasti

pre 5 godina

Vidi se da ne znaš o čemu govoriš. Vazdušnu bitku određuje nekoliko faktora. 1. prvo su operativne spodobnosti aviona( koliki mu je dolet, koliko može da ponese oružja, kakve ima radare) po svim ovim parametrima Su-35s je ispred ovog Gripena. 2. Ako se gleda bitka samo avion na avion, bez pomoći navođenja sa zemlje(radara) i sredstava za ometanje, Gripen ima malu tehničku prednost u elektronici ali je ona ipak neupotrebljiva jer nema RAKETE da istu iskoristi. Realni dvoboj se mora desiti na udaljenosti od 120-130km Su-35S tu već ima mogućnost uočavanja cilja bez radara (toplotni odraz) i može da ga gađa sa radarskim vođenim raketama RVV-AE (R-73) ili sa toplotno navođenim projektilima. 3. su sredstva elektronske borbe, Su-35S kao i drugi ruski avioni imaju podvezne kontejnere Hibini u raznim verzijama a postoji i beloruski sistem Talisman o kojem bi mi mogli da razmišljamo za naše Mig-29 . Ovi sistemi ne samo da ometaju protivnički radar, već prave još 4 lažne mete tako da tvoj Gripen na radaru ima 5 aviona a postoji samo jedan. Već može da ometa ispaljene rakete radarske posebno, dok toplotno navođene uništava radio elektronskim upaljačem koji aktivira glavu rakete na udaljenosti od aviona. Znači tvoj Gripen poleti sa 4 rakete Meteor koje su još u razvoju ili sa 4 AIM -120 i ima jedan Su-35S a na radaru ima 5 meta koji cilj da gađa??? Ako i ispali jednu raketu na pravi avion ovaj je ometa ili neutrališe. U vazdušnoj borbi retko kad jedna raketa je dovoljna da uništi cilj na naše nesretne Mig-29 je ispaljivano u proseku po 7 Nato raketa i to na mnogo manjoj udaljenosti i uz pomoć navođena sa AWACSA. Zato obožavam ljude koji vole da pričaju o stvarima o kojima ne znaju ništa ali su čuli da je Gripen super moderan. Ako imaš pametan telefon to i dalje ne znači da si ti pametan. Nadam se da si mogao da me ispratiš.

Ak6

pre 4 godine

... izgleda da nisi isao u skolu posto istoriju ne znas. Americko je sve samo lepo a Rusko efikasno.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija