• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.05.2017

09:07

ZAJEDNIČKI CILJ: DENUKLEARIZACIJA! Predsednici Kine i Južne Koreje se urotili PROTIV Kim Džong Una!

Vesti

ZAJEDNIČKI CILJ: DENUKLEARIZACIJA! Predsednici Kine i Južne Koreje se urotili PROTIV Kim Džong Una!

Podeli vest

Predsednici Kine i Južne Koreje, Si Ðinping i Mun Džae-In, saglasili su se danas da je denuklearizacija Korejskog poluostrva "zajednički cilj" dve zemlje, saopštio je portporol Muna, Jun Jung Čan

Kako je naveo, u prvom telefonskom razgovoru od dolaska Muna na čelo Južne Koreje, dvojica lidera saglasila su se da sve strane moraju da sarađuju kako bi se umanjile napetosti oko nuklearnog programa Severne Koreje. 

Prema njegovim rečima, Mun je naglasio da Pjongjang mora što pre da prekine s provokacijama pre nego što se reše napetosti oko raspodele američkog protivraketnog sistema u Južnoj Koreji, preneo je Rojters. 

reuters/ap photo

Mun, koji je ranije izrazio ambivalentan stav prema sistemu THAAD, rekao je Sjiu da je veoma svestan kineske zabrinutosti zbog tog sistema i pozvao na bilateralne razgovore kako bi se povećalo razumevanje po tom pitanju, preneo je AFP. 

Tokom 40-ominutnog razgovora, on je takođe predložiod a se u Peking pošalje specijalna delegacija koja će isključivo razgovarati o THAAD i "severnokorejskim nuklearnim pitanjima".

Sji je, s druge strane, predstavio Munu stav Kine oko raspodele protivraketnog sistema THAAD, dodao je Jun obraćajući se novinarima. 

Odnosi Seula i Pekinga pogoršali su se zbog raspodele u Južnoj Koreji sistema THAAD, čiji je cilj zaštita od pretnji od Severne Koreje, koja poseduje nuklearno naoružanje. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija