• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.05.2017

21:06

TRAMP OPSEDNUT NUKLEARNIM ORUŽJEM KIM DŽONG UNA: Predsednik SAD formira jedinicu CIA samo za Severnu Koreju!

Vesti

TRAMP OPSEDNUT NUKLEARNIM ORUŽJEM KIM DŽONG UNA: Predsednik SAD formira jedinicu CIA samo za Severnu Koreju!

Podeli vest

Predsednik SAD naredio formiranje Centra za korejsku misiju, u kojem će se najbolji i najiskusniji agenti CIA baviti isključivo delovanjem režima u Pjongjangu

Američki predsednik Donald Tramp, u strahu da će lider Severne Koreje Kim Džong Un izvesti šestu nuklearnu probu, naredio je formiranje specijalne jedinice Centralne obaveštajne agencije (CIA), koja će se baviti samo tom azijskom zemljom. Na zasad nepoznatoj lokaciji u SAD biće napravljen Centar za korejsku misiju, u kojem će se najbolji i najiskusniji agenti CIA baviti isključivo delovanjem režima u Pjongjangu.

Sve na jednom mestu

Formiranje centra će omogućiti da se usredsredimo na ozbiljnu pretnju koju Severna Koreja predstavlja po SAD
Majk Pompeo, direktor CIA

- U novom centru radiće najbolji agenti iz CIA, koji će svu svoju energiju, ekspertize i kreativnost iskoristiti u borbi protiv Severne Koreje - naveli su iz CIA.Kako su nadležni iz CIA saopštili, ogromni resursi i veliki broj zvaničnika Agencije biće usmereni na odgovor severnokorejskoj nuklearnoj i balističkoj pretnji.

Oni, međutim, nisu otkrili gde će se Centar nalaziti, ali su objavili da se na mestu direktora i njegovog zamenika nalaze agenti CIA sa velikim iskustvom.

SEVERNA KOREJA U STRAHU OD UBISTVA KIM DŽONG UNA: Zavera SAD i Južne Koreje je "OBJAVA RATA"!

Direktor CIA Majk Pompeo kaže da će Centar za korejsku misiju blisko sarađivati sa ostatkom američke obaveštajne zajednice kako bi što bolje pratio dešavanja u Severnoj Koreji.
- Formiranje Centra će omogućiti da sve svoje resurse i znanja o Severnoj Koreji integrišemo i usredsredimo na ozbiljnu pretnju koju ta zemlja predstavlja po SAD - naveo je Pompeo.

Proba po želji vrhovnog vođe

Vest o tome da CIA pravi Centar za korejsku misiju objavljena je nakon što je severnokorejski ambasador u Britaniji Čoe Il najavio da će njegova zemlja, uprkos pretnjama Vašingtona, izvesti šestu nuklearnu probu kad god to bude poželela.
- Nuklearni test će biti izveden kad to bude odlučio naš vrhovni vođa Kim Džong Un - rekao je Čoe za "Skaj njuz".

On je dodao da to pokazuje da je CIA spremna da odgovori na svaki izazov kad je u pitanju bezbednost građana Amerike.
Novi planovi Centralne obaveštajne agencije objavljeni su samo nekoliko dana nakon što je Pjongjang saopštio da je teroristička ćelija sastavljena od agenata CIA i južnokorejskih špijuna planirala da ubije Kim Džong Una biohemijskim oružjem.

Antiteroristička operacija

Pjongjang je naveo da je uništio tu terorističku ćeliju i najavio odmazdu protiv Vašingtona i Seula.
- Od ovog trenutka započinje antiteroristička operacija kojom ćemo zbrisati obaveštajnu i zavereničku organizaciju američkih imperijalista CIA, kao i marionetsku vladu SAD - saopštio je Pjongjang.
Inače, Tramp je prošlog meseca u Japansko more, kod obala Korejskog poluostrva, poslao nosač aviona "USS Karl Vinson" u pratnji borbene grupe. Oni imaju zadatak da izvedu preventivni napad ukoliko Severna Koreja pokuša da izvede još jedan nuklearni test.

(VIDEO) GUŽVA NA GRANICI SEVERNE KOREJE: Rusi ubrzano šalju vojsku i raketnu odbranu, ULAZE U KONFLIKT?!

Južna Koreja izbacuje raketni sistem SAD?

wikipedia.org

Novoizabrani predsednik Južne Koreje Mun Dže In najavio je da će preispitati odluku o američkom raketnom sistemu THAAD, koji je nedavno razmešten na teritoriji njegove zemlje. U pitanju je moćno oružje namenjeno navodno za odbranu od Severne Koreje, međutim, protiv njegove instalacije su protestovali građani Južne Koreje, ali i zvaničnici Kine i Rusije.
Mun je, takođe, obećao da će iskreno pregovarati sa severnim susedima i saopštio da bi to želeo da uradi sa Kim Džong Unom lično kako bi konačno doneo mir na Korejsko poluostrvo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17