• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

15.05.2017

12:21

SAD SVAKOG DANA ZATVARE 10.000 RODITELJA IMIGRANATA ČIJA SU DECA AMERIKANCI: To nisu radili ni nacisti!

Vesti

SAD SVAKOG DANA ZATVARE 10.000 RODITELJA IMIGRANATA ČIJA SU DECA AMERIKANCI: To nisu radili ni nacisti!

Podeli vest

Najnoviji podaci Hjuman Rajts Voča pokazuju da imigracione službe više od 10.000 roditelja američke dece svakodnevno zadrže u nekoj vrsti pritvora. To se odvija u svetlu politike nove predsedničke administracije koja podržava deportaciju imigranata. Najstrašnija je situacija u Kaliforniji

U izveštaju pod nazvom "Još te trebam" HRW je prikupio podatke federalnih imigracionih službi. 

Podaci pokazuju da je gotovo 300.000 imigranata bilo pritvoreno u ustanovama u Kaliforniji tokom četiri i pol godine. (čak 65.000 imigranata godišnje vlasti zadrže u jednoj od 15 ustanova). 

Mnogi od njih su roditelji dece koja su američki građani. Naime, podaci prikupljeni od oktobra 2014. do juna 2015. pokazuju  da gotovo polovina pritvorenih,  odnosno 42 oDsto imaju decu rođenu u Americi. 

HRW navodi da su prava imigranata u SAD, uključujući i roditelje američke dece, pod najvećom su pretnjom ikad.

- To se posebno odnosi na imigrante koji su zadržani unutar zatvorskog sistema - objašnjava  Klara Long iz HRW. 

Ona opominje da je najmanje 15 odsto svih imigranata u Americi pritvoreno je u Kaliforniji.

- Za ovu državu je od posebnog značaja da donese zakone koji će omogućiti humane uvete u ustanovama u kojima se imigranti pritvaraju -  smatra ona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija