• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.05.2017

19:33

PUTIN POSLAO OŠTRU PORUKU VAŠINGTONU: Amerikanci su NAJVEĆI SVETSKI PROBLEM!

Vesti

PUTIN POSLAO OŠTRU PORUKU VAŠINGTONU: Amerikanci su NAJVEĆI SVETSKI PROBLEM!

Podeli vest

Ruski predsednik smatra da su SAD napravile haos u svetskoj politici i ekonomiji, problem u ratu u Siriji, kao i da su podstakle Severnu Koreju na nuklearne i raketne testove

Amerikanci su najveći svetski problem, smatra ruski predsednik Vladimir Putin. On je juče, na Forumu "Pojas i put" u Pekingu posvećenom razvoju infrastrukture na evroazijskom kontinentu, naveo da su SAD napravile haos u svetskoj politici i ekonomiji, kao i kad je reč o ratu u Siriji i problemu Severne Koreje.

Vidimo da se u SAD unutrašnja politička borba nastavlja, što stvara određenu nervozu, ne samo u politici već i u ekonomiji
Vladimir Putin

Trka u naoružanju

Putin je, obraćajući se desetinama lidera iz Evrope i Azije na Forumu, istakao da je interna politička borba u SAD prouzrokovala mnogo problema na globalnom nivo.

- Vidimo da se u SAD unutrašnja politička borba nastavlja, što stvara određenu nervozu, ne samo u politici već i u ekonomiji - naveo je Putin.

On je dodao da su, osim toga, SAD nasilnim rušenjem režima i invazijama na druge države isprovocirale trku u naoružanju. To je razlog što Severna Koreja sada izaziva tenzije nuklearnim i raketnim probama.

PUTINOVA PORUKA IZ KINE: Predsednik Rusije svrstao Srbiju među članice Evroazijske unije?!

- Moram da naglasim da sam kategorično protiv proširenja kluba nuklearnih država, uključujući i Severnu Koreju. Mislim da je to kontraproduktivno i opasno. U svakom slučaju, smatram da su nuklearni i raketni testovi neprihvatljivi. Međutim, moramo da se vratimo dijalogu, da prestanemo da zastrašujemo Pjongjang, što rade SAD, i umesto toga rešimo probleme mirno - istakao je Putin.

Reuters

Prema njegovim rečima, Rusija ima samo pozitivna iskustva u pregovorima sa Pjongjangom.

- Imali smo dogovor o prekidu njihovog nuklearnog programa, međutim, ostali pregovarači, među kojima i Vašington, nisu imali dovoljno strpljenja - rekao je ruski predsednik.

Ne zna šta bi svirao Trampu

Vladimir Putin je pre dva dana, čekajući sastanak sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, odsvirao kompozicije iz sovjetskog doba "Moskovski prozori" i "Noćna pesma" na klaviru. Stoga su ga novinari pitali da li zna šta bi odsvirao američkom lideru Donaldu Trampu.
- Ne znam. Mislim da bismo morali da se sastanemo sa njim i na osnovu rezultata odlučimo o melodiji - odgovorio je Putin.

Kad je reč o Kurdima u Siriji, kojima je Amerika najavila veliku pomoć u naoružanju, kao i eventualno pravljenje države na sirijskoj teritoriji, Putin smatra da to nikako nije dobro.

- Moskva, za razliku od Vašingtona, ne snabdeva oružjem kurdske jedinice. Budući da su one među najefikasnijim u borbi protiv ISIS, nastavićemo da sarađujemo sa njima kako bismo izbegli neželjene žrtve i na jednoj i na drugoj strani. Međutim, ne verujem da rad na rezoluciji o rešenju kurdskog problema u ovom trenutku treba da se nastavi. Zapravo, smatram da je sada najvažnije održati primirje, odnosno napraviti sigurne zone koje bi u tome pomogle - smatra Putin.

Sajber-napad iz SAD

Ruski predsednik je takođe prokomentarisao i najveći sajber-napad u istoriji, koji je u petak pogodio 150 zemalja. Istakao je da su mnogi odmah za to okrivili Rusiju, međutim, ispostavilo se da su SAD i za to krive.

- Taj hakerski napad je zabrinjavajući. Čak je i "Majkrosoft" potvrdio da su izvor virusa bile specijalne službe SAD. Rusija s tim nema nikakve veze - naglasio je Putin.

On je, međutim, upozorio da bi zemljama čije obaveštajne službe prave viruse to moglo da se obije o glavu, odnosno da se baš one nađu na meti sopstvenih zloćudnih softvera.

To se upravo i dogodilo Americi. Njena firma "Majkrosoft" napadnuta je virusom koji je zapravo proizvela američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA) za potrebe špijuniranja tuđih računara.

Rano za priču o kandidaturi

Na pitanje novinara da li će se kandidovati na predsedničkim izborima u Rusiji naredne godine, Putin je odgovorio da je za priču o tome previše rano.
Novinar se, naime, prisetio Putinovih reči da će u dogledno vreme odgovoriti na pitanje o kandidaturi, pa ga je upitao da li je sada vreme za to. Međutim, ruski predsednik je kratko odgovorio:
- Ne.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nenad

pre 6 godina

Vasington drhti od ovih pretnji. Evo kongres se izvinjava Putku.

Zak

pre 6 godina

Drhte naravno da drhte inace bi ameri davno napali Rusiji ali nebi ni casa cekali ,ali prpa pa ne smeju

RINGISPIL

pre 6 godina

Tacno, Putine, nisu problem Sirija, Libija, Irak, Iran, Kurdistan, Avganistan, Kosovo, Turska, Severna Koreja, Makedonija, Albanija, nisu hakeri krivi za krize po svetu. Zemlje NATO na celu sa fasistickom amerikom su pretnja globalnom miru i poretku NA PLANETI. Sva zla na ovoj planeti poticu samo sa dva mesta BRISEL I VASINGTON. Ako su atlantida i Rimsko carstvo propali moguce je unistiti i ameriku. Mnogo vise volje i hrabrosti treba ovom covecanstvu, zlo je moguce pobediti. ziveo Kim Dzong Un.

SuverenaAnonimka

pre 6 godina

Toliko zlo nece stati sa pregovorima - treba samo opliti i sprziti !

vlah alija

pre 6 godina

dobro je da si se opet politikom poceo da bavis ,posle onog blamiranja za klavirom stvarno sam se zabrinuo za tvoj sluh a i mentalno stanje i nemoj vise da se sramotis pa ono nebi ni dete prvi put za klavirom onako grozno odsviralo

Car Putin

pre 6 godina

Путин је за Ердогана Павароти, ако ти се не свиђа немој да га гледаш, али ћеш морати да га слушаш.

Bojan

pre 6 godina

Vehabija našao da priča i da se predstavlja pod imenom "vlah", pa koliko ste glupi i jadni vi iz Sarajeva pa to je neverovatno. Nema više mesta za vaš opran i čipovan mozak sa verskom radikalizacijom.

Drago

pre 6 godina

Konačno, da je neko glasno i jasno reko koje je naj veće svjetsko zlo, a to znaju svi, da je Amerika i njena politika. Oni hoće da budu svima komadanti i da sve države rade kako oni hoće. Predugo to traje i Putin sa Kinom i ostalim državama to treba prekinuti. Nadam se da ću doživjeti, da i Amerima mečka zaigra u njihovoj kući pa da vide kako je to kada se ratuje u svojoj državi.

Mara

pre 6 godina

Pa vreme je da im se stane na put,dosta su izivljavali svoju psihopatologiju nad mnogim  drzavama i unistavali ih,narode ujedinite se protiv tih bolesnika i srusite ih da im se ni koren ne prepozna.Dozvolili ste da tlace normalan svet oni, koji su jedini ludaci medju svima nama.Udruzite se narode celog sveta i lincujte te skotove u sred Njujorka ili Vasingtona,ne moze sacica psihopata i sizofrenicara punih mrznje i demonskog zla da upravlja ovim svetom\n

DJovan

pre 6 godina

MIR I BLAGOSTANJE zavladali su svetom; svi narodi su ravnorpavni, niko nema ništa protiv nikoga, čak ni Hrvati ne mrze Srbe, sloboda se širi na sve strane; dakle čisto blagostanje, Mir Božji na Majci Zemlji.Ali...... Jedna grupa moćnih ljudi u Americi ne miri se time, vojni budžovani najvišeg ranga okupljjeni u jednoj bazi, uznemireni ovim stanjem u SVETU, dolaze do zaključka da je stanje neizdrživo, jer oni već neko vreme nikoga ne BOMBARDUJU, a drugo ništa ne znaju da rade, za to ih je školivala njihova DRŽAVA AMERIKA I obećala im da će za njih biti posla dokle god na KUGLI Zemljinoj ima I poslednjeg čoveka, a sada ovo......nema posla za njih. I šta da se radi? Jedan stari lisac, koji je uglavnom sve vreme ćutao, ustaje I predlaže : Gospodo, MI MORAMO NEKOGA DA BOMBARDUJEMO, I svi se slažu, ali koga, mi smo svi unutar naših granica I odavde nema izlaza; Ja predlažem, reče stari lisac da MI BOMBARDUJEMO MINESOTU; nasta tajac I razmišljanje, ali kretko I svi se složiše sa predlogom I izdaše naređenja za detaljne pripreme za BOMBARDOVANJE MINESOTE. Pouka: Za ovaj svet nema MIRA, dok postoji AMERIKA, laboratorija I fabrika svekolikog ZLA ovog SVETA. Nek nam je BOG UPOMOĆ.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Rat je izraz HIPERPRODUKCIJE KAPITALA i njena zakonitost...!! Kapitalisticki politicki sistem, nuzno gura u rat...!! Prvo kao unistenje konkurencije a potom kao stalna klasna borba da se ne dozvoli radnickoj klasi po sistemu JEDAN COVEK JEDAN GLAS, koji je burzoazija proklamovala ruseci FEUDALIZAM, da osvoji parlamentarnu vlast...Zato i postoji tzv. visestranacka demokratija da se nikako ne dozvoli komunistima da osvoje parlamentarnu vecinu na IZBORIMA... Nikako se ne sme dozvoliti da privatna svojina na taj nacin bude ugrozena ili pretvorena u drzavnu svojinu...Zato samo privatna policija i privatna vojska..zato nema sluzenja vojnog roka...Jer se burzoazija plasi NAORUZANOG... SVOG NARODA...!! To je sustina...

BorisDe

pre 6 godina

Samo tako se radi sa lažljivim belosvetsk govnima. Preterali su više, ovoliku aroganciju i slabu lažljivu neistinitu politiku mogu da rade samo Amerikanci, kojima ništa nije sveto. Lažljiva i bolesna nacija su postali.n

marko

pre 6 godina

Teorija kontrolisanog haosa. Kad njima nije dobro ne treba nikom da bude dobro.

ZIVKA

pre 6 godina

Mali sa Napoleonovim kompleksom ,svira ko dete u jaslicama,a takva mu je i politika

vladimir

pre 6 godina

Bravo brate PUTINU,, tako treba kratko,, jasno i direktno upiranje prstom o oko onom ko ima najbolu demokratiju ,, ljudska prava gde se poštuju ljudi svih naroda ovog sveta i Evrope..Dokle više moramo sve ovo da trpimo i užvamo u njihovoj ,, SAČUVAJ BOŽE ,, DEMOKRATIJI,... Svesni smo činjenice,, da mi ma koliko bili i brojno i vojno jaki ne možemo se suprostaviti,,ovo je napad na PRAVOSLAVLJE i srpsk narod.. Samo VI gospodine PUTINU,, možete da u ovakvoj situaciji pomognete i Vama i nama,.. Počimaju i rušenje republike Srpske.. VI ne smete da popuštate više njima,, jer svaki ustupak TAMO NJIMA koji VI učinite kao pravi demokrata,, oni iskorite protiv Vas,, pojačavanje sankcija,, blokada izvoza itd,,. Samo reciprocitetom u kontra smeru.. Kako oni Vama ,,Vi možete i morate učiniti NJima pet puta više... Treba isterati djavola iz svog dvorišta i udaljiti ga što dalje...od sebe.. .Njih interesuje krupni kaptal,,prodaja naoružanja ,, uništavanje siromašnih naroda koji je bogat sa prirodnim resursima.itd...,,Molimo Vas otvorite još bolje i jače.. Radi se o tome,, da se smanji ili gotovo eliminiše Ruski uticaj na Balkanu,, to njima glavni razlog Njihove borbe zbog čega rade sve ovo... Čuvajte Rusiju ,, živjela SRBIJA , sačuvajmo R. Srpsku Banja luku.. toliko za ovaj put..

vladimir

pre 6 godina

Vladimir,, Likota,, ovo što radi gsp. PUTIN,, je prava stvar i to je trebalo mnogo ranije da se uradi,, ali sa majkom RUSIJOM su u to vreme vladale PRODANE DUŠE ,, pijani JELCIN ,, otac PERESTROJKE , MIHAL GORBAČOV,, i njima slični prodali i izdali svoj narod za šaku dolara , čak je i to puno s obzirom koliko je uništeno bogatstvo , a pogotovo PRAVOSLAVLJE.. Sreća , pa se pojavio pametan čovjek kakav je PUTIN .. On mora spasiti narod i pravoslavlje i pokazati Američkoj demokratiji,, MMF-U, svetskoj banci i raznim NVO-rganizacijama gde im je mesto... Daleko im lepa kuća .. Samo ne sme da im pravi ustupke , gde nji nema oni su tu,. Reciprocitet odmazde mora biti jači i efikasniji u odnosu na njihove napade I SANKCIJE,. Nema više popuštanja , samo oštro i nedozvoliti da nas uništavaju.. Spasite ovaj svoj kao i ostale narode takve demokratije .. Još uvek nije kasno za NOVI POČETAK ,.i za nadmoć u svetu / PRAVE DEMOKRATIJE /,, da ne govorimo o vojnoj moći . To je njima , a drugo i nemaju glavno oružje da se pokori ćitav svet . Ako nisi sa njima , onda si protiv NjIH,,Hvala predsedniče Putine , samo Vi možete da SPASITE SVET...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija