• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.05.2017

23:55

UKINUTA ZABRANA, ZVANIČNIK UN UPOZORAVA: Laptop bombe su sada samo pitanje vremena!

Vesti

UKINUTA ZABRANA, ZVANIČNIK UN UPOZORAVA: Laptop bombe su sada samo pitanje vremena!

Podeli vest

Šef odbora UN za borbu protiv terorizma Žan Pol Labord upozorio je da je instaliranje bombi u laptop kompjuterima samo pitanje vremena

Labord je to rekao novinarima nakon što su zvaničnici odlučili da odustanu od zabrane unošenja laptopa na letovima iz Evrope u SAD, prenosi BBC.

Unošenje laptopa u avion sada je zabranjeno na letovima iz osam država: Turske, Maroka, Jordana, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Saudijske Arabije i Kuvajta.

Labord je dodao da nije siguran može li IS izvesti napad laptop bombom, ali je siguran da to mogu da izvedu grupe organizovanih kriminalaca, kojima će se islamisti obratiti za pomoć.

On smatra da će sledeći talas povratnika Islamske države u Evropu biti opasniji od prethodnih. Pošto IS gubi teritorije u Siriji i Iraku, Labord tvrdi da će borci koji su došli iz Evrope uskoro početi da se vraćaju.

Prema njegovim rečima, nekoliko evropskih država veruje da će se vratiti tri puta više islamista nego u čitavoj protekloj godini.

- Uprkos ograničenjima putovanja, teroristi će pokušati da pređu granice, posebno švercujući se- rekao je Labord.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija