• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.05.2017

12:25

KIM LANSIRAO NOVU RAKETU, LETELA 500 KILOMETARA: SAD i Japan poručuju da ih strpljenje izdaje!

Vesti

KIM LANSIRAO NOVU RAKETU, LETELA 500 KILOMETARA: SAD i Japan poručuju da ih strpljenje izdaje!

Podeli vest

Balistička raketa koju je lansirala Severna Koreja letela je oko 500 kilometara i veruje se da je pala nadomak istočne obale te zemlje, saopštila je Vojska Južne Koreje

Stručni štab oružanih snaga Južne Koreje i SAD sprovode detaljnu analizu lansiranja. 

Predsednik Južne Koreje Mun Dže-in održao je Savet nacionalne bezbednosti u Plavoj kući, kako bi se diskutovalo o lansiranju, saopštio je Kabinet predsednika.

TRAMP OPSEDNUT NUKLEARNIM ORUŽJEM KIM DŽONG UNA: Predsednik SAD formira jedinicu CIA samo za Severnu Koreju!

Ovo je novo lansiranje rakete, samo nedelju dana nakon što je Severna Koreja uspešno testirala balističku raketu srednjeg dometa, za koju Pjongjang tvri da ima sposobnost da nosi nuklearnu bojevu glavu, a letela je dalje i duže nego bilo koja prethodna lansirana raketa, naveo je AP.

Lansiranje je potvrdila i Bela kuća potvrdila lansiranje severnokorejske rakete. Vašington kaže da je Severna Koreja lansirala balističku raketu srednjeg dometa (MRBM) i istakla da je njen domet bio kraći, nego tokom nedavno izvedenih testiranja.

AMERIČKI RAKETNI SISTEM THAAD NA GOTOVS: Pod pretnjom Severne Koreje, instaliran Kini ispred nosa!

- Ovaj sistem, poslednji put testiran u februaru, ima kraći domet nego rakete lansirane u Severnoj Koreji poslednja tri puta - dodao je američki zvaničnik.

U međuvremenu se oglasio i Tokio, koji je snažno protestovao zbog najnovijeg severnokorejskog lansiranja rakete istakavši da ne može da toleriše akte provokacije koji se ponavljaju.

NA TRAMPA KREĆE 500.000 ŽENA! Kim Džong-Un ima novi ratni plan za SAD!

Glavni sekretar japanskog kabineta Jošihilde Suga navodi da je raketa lansirana oko 16:59 sati po lokalnom vremenu iz priobalnog zapadnog dela Severne Koreje prema Japanskom moru.

Suga je dodao da je raketa najverovatnije pala izvan japanske ekskluzivne ekonomske zone i nije pričinila bilo kakvu štetu brodovima i avionima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 6 godina

Vi ste svojom robovlasnickom politikom i doveli do toga da se napokon neko pobuni protiv vas. Uostalom zasto se toliko nervirate, oni lansiraju rakete na svojom teritoriji za razliku od onih koji su bacali atomske bombe na civilno stanovnistvo

mile

pre 6 godina

Ajd\'jos jednom ako smes. Tramp me podseca na ulogu naseg Bate Zivojinovica u filmu \"U raljama zivita\".\n

Mara

pre 6 godina

To Kime, samo se pravi blesav i strikaj dalje,kad oni mogu da se ponasaju kao psihopate i sizofrenicari mozes i  ti da glumis da si blesav.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17