• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/IN4S

21.05.2017

14:24

PUTIN SE TRESE OD SMEHA: Tenkovski NATO napad na Rusiju završio u kanalu, AMERI SE NIKAD OVAKO NISU OBRUKALI!

Vesti

PUTIN SE TRESE OD SMEHA: Tenkovski NATO napad na Rusiju završio u kanalu, AMERI SE NIKAD OVAKO NISU OBRUKALI!

Podeli vest

Pretnje NATO Moskvi i grupisanje vojnika i tehnike na granicama Rusije izazvali su brojne proteste stanovnika Evrope, ali se ispostavilo da je bojazan da bi moglo doći do svetskog rata neopravdana

Pre nego učine i najmanji korak prema Rusima vojnici SAD i drugih zemlja moraju da nauče da upravljaju ratnom tehnikom. To je, očigledno, ogroman izazov za njih svako malo naprave neki incident, završe u jarku ili kanalu.

Tokom vežbi NATO snaga u Estoniji tenk je sleteo u jarak, a dvojica vojnika zadobila su povrede, nakon čega su hospitalizovani. Ovo je treći incident ovakve vrste za samo nedelju dana, prenosi Raša tudej (RT)

Prošle nedelje vojno vozilo im se zapalilo nakon što je antenom zakačilo kabl za struju, a povrede je zadobilo troje vojnika. 

(VIDEO) AMERIČKE FOKE POBEGLE OD RUSKIH ALFI U JUGOSLAVIJI: Žestoka šamarčina ponosu vojske SAD!

Serija nesrećnih događaja počela je u utorak kada je estonskog vojnika pregazio kamion, izveštava RT. Kamion se kretao unazad dok je napuštao zonu na kojoj je izvođena simulacija napada na vojnom polju a vojnik je teško povređen.

(VIDEO) PUTINOVE PODMORNICE MOGU DA ZATVORE EVROPU ZA AMERIČKE KONVOJE: Novi šok za NATO i njegove saveznike!

Vojna vežba, nazvana Prolećna oluja počela je 8. maja i trajaće do sledećeg petka, sa ciljem da vojnici dostignu stanje međusobnog razumevanja, i mentalitet "braće po oružju", kazao je komadant estonskih snaga odbrane general Riho Teras. 

Koliko su uspešni u tome, dokazale su upravo ove vežbe.

ŠOK! AMERI KUPUJU RUSKE MIGOVE: Nemaju na čemu da vežbaju, a SPREMAJU SE ZA RAT!

Ovo nije prvi put da NATO na ovakav način pokazuje kakva je zaista njegova ratna spremnost.

Početkom godine kontigent oklopnih vozila američke vojske koji su preko Nemačke išli u Poljsku kako bi se prebacili na rusku granicu ostao je zaglavljen na putu, jer su vozila udarala u mostove i tunele. 

Takođe, kamioni koji su vozili tenkovsku municiju ostali su zaglavljeni u snegu, dok su neki zbog leda sleteli s puta po kojem su prosuli naoružanje i granate za tenkove M1 abrams. I tada je nekoliko vojnika povređeno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 6 godina

Zato se i sprovode manervi i vežbe, da se otklone nedostaci i vojska uvezba za stvarnu situaciju. Prosle godine je utvrđeno da mnogi mostovi i pasarele ne odgovaraju i da se blokiraju pokreti tenkova. To je sada ispravljeno.

Igor

pre 6 godina

A kad su to ispravili? Sinoc??? I kad su ista ispravili? Šta bi sa akumulatorima i gumama od zimus? Koliko glup treba da budeš da imaš letnje gume na vozilima bili gde u Evropi a kamo li u Rusiji? Pa isti blam su imali englezi kad su prilikom ulaska u Avganistan ukapirali DA IM VIŠE OD POLA UREDJAJA RADIO VEZE NE FUNKCIONIŠE!?!? Bolje ti ispravi tipa i komentar Mr. Otklonjeno

Nina

pre 6 godina

A dali su Rusi "spravili" svoje mostove i puteve da bi odgovarali NATOvcima? Ili mozda bolje, da naruce od Rusa kakvi im putevi I mostovi trebaju, onakvi sto ce se strane pomerati da ih nebi udarili njihovi tenkovi. Isto da naruce I suncano vreme tokom citave godine da oni mogu neometano da stignu gde su vec naumili. A ako se slucajno vreme naoblaci ili se neko usudi da im se suprostavi odmah sa njima u Hag.

Jovan

pre 6 godina

Bože mili što je ovaj svet poludeo, pa kaki su smotani jbt..i još idu mečki na rupu. Siroti oni zalutali, pa neznaju ni gde su!

cicaa

pre 6 godina

A sta ih tek ceka ako bi usli na rusku teritoriju ,uh uh uh,gore 100 puta nego sto su prosli Napoleon ,i onaj smrdljivi hitlercic .

pomracenje uma

pre 6 godina

Istorija nas uci da svaki veliki rat pocinje tako sto neko pozeli nesto tudje, a zavrsava se tako sto neko pozeli nesto rusko.

NK

pre 6 godina

Inace,..potrebno se podsjetiti da je Hitler na Rusiju poslao 5,000,000 profesionalnih vojnika sa sve ratnom tehnikom hiljada tenkova i popratnom logistikom,.....i popasao poraz! Sta bi bilo da je to poslao prema Zapadu? Ovo treniranje 'strogoce" NATO pakta je toliko smjesno da je tuzno! Izblamirali su se vec na Srbiji kada im je plan bio da za 4 dana dovedu Srpsku vojsku na koljena,..to se produzilo na 78, pri tome prema zvanicnom vojnom izvjestaju australijske vojske, nisu uspjeli da uniste ni 1%(slovima: JEDAN POSTO) ratnog i vojnog srpskog kapaciteta. Kako bi to tek izgledalo sa Rusijom?

vlada

pre 6 godina

Verovatno je neko viknuo - evo Rusi, i kolaps! Pa vama protivnik i ne treba, vi će te se sami upropastiti, pogotovo ne "baćuške"! Knjige u šake - istorija je "majka" i bežite kući dok je vreme!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija