• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

21.05.2017

18:06

(VIDEO) AMERI PRESTRAVLJENI! Ruski sateliti ubice oživeli nakon dve godine spavanja u zemljinoj orbiti!

Vesti

(VIDEO) AMERI PRESTRAVLJENI! Ruski sateliti ubice oživeli nakon dve godine spavanja u zemljinoj orbiti!

Podeli vest

Kosmički aparati koji su proizvedeni u Rusiji, a koje su na zapadu prozvali „satelitima-ubicama" ponovo daju znake života, nakon skoro dve godine spavanja

U pitanju su sateliti Kosmos 2491, Kosmos 2499 i Kosmos 2504, koji su poslati u orbitu u periodu 2013-2015. godine. 

Bez obzira na izjave Olega Ostapenka, u to vreme rukovodioca Roskosmosa, da su aparati obični telekomunikacioni sateliti, američki i evropski eksperti smatraju da se mogu koristiti za vođenje borbi ili uništavanje drugih satelita.

Glume da su kosmičko smeće 

Jedna od strategija da svoji sateliti postanu neprimetni je da se neko vreme pretvaraju da su samo kosmičko smeće, a da se zatim upotrebe - prokomentarisao je za list predstavnik saveza zabrinutih naučnika SAD Laura Grego.

DMITRIJ ROGOZIN O PRETNJI IZ SVEMIRA: Rusija će napraviti oružje za borbu protiv asteroida!

Navedeno je da većina orbitalnih svemirskih aparata nema sopstveni motor i da zato nije u stanju da manevriše u kosmosu. Međutim, kako je saopštio američki vojni reporter Dejvid Ejksim, nakon nekog vremena praćenja, posmatrači su primetili da je satelit "Kosmos 2499" značajno promenio svoju orbitu.

(VIDEO) RUSI TESTIRALI ORUŽJE ZASTRAŠUJUĆE MOĆI: Elektromagnetni top ispaljuje granatu do PRVE KOSMIČKE BRZINE

Tada je američka strana izrazila zabrinutost da će uz pomoć "satelita-ubica" Rusija početi svemirsku trku u naoružanju i da može likvidirati satelite država-oponenata. 

Poslednji od navodnih satelita-ubica u orbitu je poslat Kosmos 2509. Od tada on nije davao znake života, ali sada, iznenada, on i "2499" su počeli da vrše manevre.

(VIDEO) RUSIJA IMA UBICU SATELITA: Američki obaveštajci registrovali lansiranje rakete od koje SAD NEMAJU ODBRANU!

Sve ovo je dovelo do toga da se na Zapadu se ponovo plaše da Rusija ponovo biti izazov u Kosmosu.

Moskva je poslednjih godina intenzivirala lansiranja raketa u kosmos. Pogledajte kakoto izgleda u priloženom videu.ž




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jure

pre 6 godina

I sta od ove vesti. Zelja mi je da se provozan ruskim vozilom i pronosam ruski telefon.

deda Raša

pre 6 godina

Citam ove komentare i zakljucih da je sa zlonamernim ljudima uzaludna diskusija.

Ljubo

pre 6 godina

Pozdrav sa zapada ...vazno je da USA polako ali sigurno " odapinje" .Sve je visse onih sto joj zele propast ,samo ih jos " srbomrsci " sa balkana podrzavaju ,zaludjene Ustase ,Balije ,i Balisti .Pomoz Bog Srbijo!

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija