• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.05.2017

21:29

SAVETNIK ZA NACIONALNU BEZBEDNOST SAD: Trampova opaska Rusima o Komiju pogrešno interpretirana!

Vesti

SAVETNIK ZA NACIONALNU BEZBEDNOST SAD: Trampova opaska Rusima o Komiju pogrešno interpretirana!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp započeo je priču o otpuštanju direktora FBI na sastanku sa ruskim ministrom spoljnih poslova, kako bi objasnio zašto je bio nemoćan da pronađe oblasti saradnje sa Moskvom, izjavila su danas dva visoka predstavnika američke administracije

- Suština razgovora bio je predsednikov osećaj kako je zanemarena njegova sposobnost da radi sa Rusijom na pronalaženju oblasti saradnje, jer se o tome mnogo pisalo u medijima- kazao je savetnik za nacionalnu bezbednost H.R.Mekmaster za televiziju ABC, prenosi Rojters.

Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je nešto slično gostujući na Foks njusu.

"UDARNA VEST" NJUJORK TAJMSA: Tramp rekao Rusima da je šef FBI "ludak"

Tilerson i Mekmaster bili su prisutni 10. maja na sastanku Trampa i Lavrova, kada je američki predsednik razgovarao sa ruskim šefom diplomatije o otpuštanju direktora FBI Džejmsa Komija.

Ni Mekmaster ni Tilerson nisu osporili da je otkaz Komija bio tema sastanka sa ruskim zvaničnicima, ali su obojica rekli da je Trampova opaska bila pogrešno interpretirana.

LOŠE VESTI PO TRAMPA! ANKETE - ROJTERS/IPSOS: Predsednikov rejting najniži od inauguracije!

Njujork tajms citirao je zvaničnike upoznate sa unutrašnjim stvarima u Beloj kući da se Tramp govorio o Komiju kao "ludaku", kao i da će njegov otkaz smanjiti "veliki pritisak" koji je izazvala istraga agencije o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore.

Lavrov je demantovao te navode, a ruski predsednik Vladimir Putin je ponudio američkom Kongresu transkripte sa istog mitinga.

Republikanski senator Džon Mekejn iz Arizone, kazao je Foks njusu da su ga ostavile "bez teksta" opaske Trampa o Komiju tokom sastanka 10. maja.

- Ne znam kako da to tumačim sem da kažem da sam skoro bez teksta, ne znam zašto bi iko rekao nešto tako - rekao je Mekejn i dodao da predsednik nikada nije trebalo da se sastane sa ruskim zvaničnicima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija