• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

22.05.2017

21:25

MOSKVA SE OTVORENO SPRDA ZBOG ŠIZOFRENIJE U VAŠINGTONU: U Rusiji sa podsmehom gledaju na previranja u SAD!

Vesti

MOSKVA SE OTVORENO SPRDA ZBOG ŠIZOFRENIJE U VAŠINGTONU: U Rusiji sa podsmehom gledaju na previranja u SAD!

Podeli vest

U Rusiji sve češće ironišu zbog zbrke koja se dešava u Vašingtonu, ali ne treba da se veruje da je za to kriv isključivo predsednik SAD Donald Tramp, piše kolumnista 'Blumberga' Leonid Beršidski

Nedavno je Tramp na Tviteru napisao da se u Rusiji „krišom podsmevaju gledajući kako se SAD raspadaju".

Autor članka je uveren da se rusko rukovodstvo smeje sasvim otvoreno, piše Sputnjik.

Na primer, mnoge u SAD je zbunila reakcija Sergeja Lavrova na vest o razrešenju direktora FBI Džejmsa Komija.

Međutim, „odglumljena" začuđenost ruskog diplomate ne može da se poredi sa predlogom Vladimira Putina da podeli sa američkim Kongresom beleške razgovora Sergeha Lavrova i Donalnda Trampa.

- Ova izjava, naravno, čisto je ismevanje. Nemoguće je zamisliti da Kongres tako nešto zatraži od ruskog predsednika - piše autor.

 

 

Autor teksta, takođe, skreće pažnju na uspešnu ozbiljnost ruskog ministra spoljnih poslova na sastanku sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom.

- Nadam se da nećete imati problema zbog fotografija? - upitao je Jagland svog kolegu tokom fotografisanja.

- To zavisi od toga kakve tajne ćete mi otkriti - parirao je Lavrov.

Ovakav ruski humor Evropa prihvata sa oduševljenjem, smatra Beršidski.

Prema njegovom mišljenju, ruska vlada nastavlja da „se zabavlja", jer situacija u Beloj kući veoma podseća na Jeljcinovu Rusiju u njenim najgorim vremenima.

Neprekidni skandali ugrožavaju „specijalni status" SAD u svetu, što, autor smatra, ide naruku geopolitičkim protivnicima Vašingtona.

 

 

- Američki građani smatraju da je za čitavu ovu zbrku kriv Tramp. Ali oni koji posmatraju sa strane vide da je to sveamerički haos, čemu je kriva slabost Amerike - navodi se u članku.

- Trampovi kritičari moraju da shvate da istrajavanjem u neosnovanim, ali izuzetno ozbiljnim optužbama oni samo štete svojoj zemlji - ističe kolumnista.

On poziva političke protivnike da pokažu "veću ozbiljnost i zdrav razum"  i ne zaboravljaju da diskreditacija aktuelnog predsednika može imati nepredvidive posledice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mara

pre 6 godina

Amerika se raspada,ne krivicom Trampa nego krivicom onih psihopata koji je vode i koji i postavljaju sve predsednike  u Americi.Tramp je tu samo figura.Kako su radili tako treba i zasluzeno da prodju.Nikad nije do sada bilo vece destrukcije i veceg haosa koji su namerno stvarali,pa eto im sada,svi jedva cekamo da se rasture na najsitnije delove, bas onako kako su druge zemlje rasturali iz cistog mira i iz sizofrene logike.Ale luja,skotine,nadam se da cete svi otici u pakao.\n

CICKA

pre 6 godina

Америка слаби зато што мрзи , она мрзи све што њој не одговара и то ће је сигурно упропастити , ето да је питате зашто мрзе толико Русе , Сиријце, Либијце, Ирачане, Иранце, Србе , зашто . Не бих волела да се Америка поправи и стане на прави пут, да буде добра према свима, да помаже свима, она мора да сноси последице као и сви људи који су се бавили криминалним радњама

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17