• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

23.05.2017

09:53

ISIS PREUZEO ODGOVORNOST ZA NAPAD U MANČESTERU!

Vesti

ISIS PREUZEO ODGOVORNOST ZA NAPAD U MANČESTERU!

Podeli vest

Pripadnici Islamske države objavili su na društvanim mrežama video snimak u kojem su preuzeli odgovornost za napad, javio je portal Akhbar Irak, a mediji su ranije preneli da je pretnja o mogućem napadu bila najavljena na Tviteru još u 18.30 sati po lokalnom vremenu.

 

Kako se navodi, na jednom Tviter profilu objavljeno je "#ID, Mančester arena", a ispod toga i poruka "Jeste li zaboravili naše pretnje".

 



Posle napada na Tviteru su se pojavile i poruke u kojima se navodi da je eksplozija u Mančesteru bila osveta za napade na decu u Mosulu i Al-Raki. 

Eksplozija se dogodila u ponedeljak, oko 22.30 po lokalnom vremenu, nakon završetka koncerta pevačice Arijane Grande, u njemu su poginule najmanje 22 osobe, a povređeno 59.

Pristalice Islamske države širom sveta slavile su teroristički napad koji je najverovatnije izvršio bombaš samoubica nakon koncerta američke pevačice Arijane Grande.

Kako mediji navode, Tviter je blokirao mnoge naloge koji su objavljivali pohvale za napad, ali je njihov broj i dalje velik. Mnogi od njih su objavili pozive "usamljenim vukovima" da vrše napade na Zapad.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Grof Vronski

pre 6 godina

Težište aktivnosti terorista premešta se na severozapad, na Veliku Britaniju ! Ovoga puta pobili su im omladinu, koja se zabavljala na koncertu. Vrlo sam znatiželjan za engleski odgovor... Da li će se išta promeniti u njihovom stavu prema globalnom terorizmu ? Ušao im je u kuću na velika vrata !

Dara

pre 6 godina

Hoce li sad amerika raketirati ISIS-ove polozaje u Siriji i Iraku? NECE!

Mile

pre 6 godina

Naravno to su instruktori CIA, Mi-5 i Mi-6 koji su obucili ISIS Sta i kako da rade.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija