• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

24.05.2017

12:56

(VIDEO) KINEZI POUBIJALI AGENTE CIA: Njujork tajms šokirao Amerikance!

Vesti

(VIDEO) KINEZI POUBIJALI AGENTE CIA: Njujork tajms šokirao Amerikance!

Podeli vest

Kineske vlasti likvidirale su najmanje deset agenata američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) osujetivši obaveštajne operacije SAD u Kini, piše Njujork tajms pozivajući se na izjave bivših američkih operativaca

Poznati američki list piše da je u periodu od 2010. do 2012. godine između 18 i 20 doušnika CIA ubijeno ili zatvoreno u Kini. Jedan od njih ubijen je naočigled svojih kolega u dvorištu jedne od vladinih zgrada, navodi list.

Prema informacijama bivših činovnika, SAD su vrbovale doušnike u "samoj dubini birokratije" Pekinga.

KINESKI PLAN ZA SVETSKU DOMINACIJU: Ruski stručnjak otkrio pravi smisao samita Jedan pojas, jedan put I NEĆE SE SVIDETI ZAPADU!

Neki od njih su bili državljani Kine, koji su se, kako je smatrala CIA, razočarali u kinesku vladu. Ipak, početkom 2011. godine priliv obaveštajnih informacija iz Kine je počeo da se smanjuje.

CIA i FBI su pokrenule zajedničku istragu o ovom pitanju. Jedan od izvora "Njujork tajmsa" saopštio je da je ona vođena pod šifrovanim nazivom "Medojed" iz tajne kancelarije u Severnoj Virdžiniji.

KINESKI SUHOJI PRESRELI AMERIČKE AVIONE! PENTAGON POBESNEO: Frka iznad Istočnog kineskog mora!

Pojedini istražitelji su bili uvereni da su kineske vlasti uspele da otkriju šifru uz pomoć koje je CIA komunicirala sa svojim izvorima. Drugi su smatrali da postoji „krtica" u samoj obaveštajnoj upravi.

Krug osumnjičenih, navodi list, suzio se na jednog čoveka - bivšeg saradnika odeljenja CIA koji je kontrolisao delatnost u Kini. Ipak, dovoljan broj dokaza za njegovo hapšenje nije prikupljen. Prema rečima izvora, on sada boravi u drugoj azijskoj zemlji.

Agencije CIA i FBI nisu komentarisale navode Njujork tajmsa.

Koliko je moćna kineska armija možete da vidite u video prilogu 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 6 godina

TAKO SE RADI SA DRŽAVNIM NEPRIJATELJIMA I IZDAJICAMA. PA NEKA IZVOLE DA RADE PROTIV DRŽAVE.

Mile

pre 6 godina

Veliko bravo za Kinu. Tako to treba da urade sve vlade sveta. Tu zgadiju treba zatirati do zadnjeg. Moraju znati cia prioadnici i saradnici da im je ubaored donesena presuda cim pomole nis van njihovih objekata u americi. Domace izdajnike javno ocrnitiu sopstvenoj javnosti, tako da ih se stide ridjaci do devetog kolena.

Dara

pre 6 godina

Kinezi nisu mlakonje ko Rusi, oni znaju sta rade.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija