• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.05.2017

22:56

DEMONSTRANTI SE POTUKLI S POLICIJOM: Brazilska vojska čuva vladine zgrade nakon protesta

Vesti

DEMONSTRANTI SE POTUKLI S POLICIJOM: Brazilska vojska čuva vladine zgrade nakon protesta

Podeli vest

Brazilske vojne trupe raspoređene su večeras da obezbede vladine zgrade nakon što je ranije danas došlo do sukoba između policije i demonstranata koji su napali nekoliko ministarstava, rekao je ministar odbrane Raul Jungman

- U ovom trenutku, federalne trupe su kod ministarstva spoljnih poslova- saopštio je on, dodajući da će stići i dodatne snage kako bi obezbedile sva ministarstva, javio je AFP.

Hiljade demonstranata protestovale su ranije danas u Braziliji tražeći ostavku predsednika Mišela Temera nakon što je on izgubio još jednog ključnog savetnika u okviru sve dublje političke krize.

Kada su se demonstranti približili zgradi brazilskog Kongresa došlo je do sukoba sa policijom, navodi AP.

(VIDEO) NEREDI U BRAZILU: Hiljade demonstranata traže ostavku predsednika

Temer nastoji da se izbori sa optužbama za korupciju, a danas je još jedan njegov savetnik, Sandro Mabel, podneo ostavku pošto je bio povezan sa sličnim optužbama.

Demonstranti su pokušali i da zaustave predložene reforme penzionog sistema kojima se protive sindikati.

Temer navodi da su te i druge reforme neophodne kako bi se ekonomija izvukla iz duboke recesije, navodi AP.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Није ни код нас ништа боље...А није ни Бразил баш ... - " тако далеко "...?!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija