• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.05.2017

19:56

(VIDEO) ŠTA JE DONEO SUSRET MAKRONA I PUTINA U VERSAJU: Složni jedino da se ne slažu, OSIM U JEDNOJ STVARI!

Vesti

(VIDEO) ŠTA JE DONEO SUSRET MAKRONA I PUTINA U VERSAJU: Složni jedino da se ne slažu, OSIM U JEDNOJ STVARI!

Podeli vest

Francuski predsednik Emanuel Makron i njegov ruski kolega Vladimir Putin složni su jedino da se gotovo ni u čemu ne slažu, jasno je na osnovu poruka koje su se mogle čuti na zajedničkoj konferenciji dvojice lidera

Dvojica lidera saglasna su jedino u oceni da se bez Rusije nijedan svetski problem ne može rešiti, dok su dvojica lidera iznela dijametralno suprotne stavove o većini drugih pitanja od važnosti za bilateralne odnose Pariza i Kremlja.

Makron je na konferenciji ponovio optužbe Zapada koje su postale opšte mesto o navodnom korišćenju 'hemijskog oružja' od strane Rusije u Siriji, poručujući da je upotreba takvog oružja za Pariz 'crvena linija'.

- Svaka upotreba hemijskog oružja dovešće do odmazde Francuske - rekao je Makron ne precizirajući na šta tačno misli.

On se takođe osvrnuo na pisanje ruskih medija Raše Tudej i Sputnjika, ponavljajući dobro poznatu optužbu o širenju propagande.

- Raša Tudej i Sputnjik nisu se ponašali kako nalaže novinarska etika, već kao organi propagande, stoga im je i bio zabranjen ulazak u moj predizborni štab za vreme predsedničkih izbora u Francuskoj - naveo je on.

Makron je odbio i da komentariše navodno rusko mešanje na nedavno održanim izborima u Francuskoj.

- Francuski narod je na izborima pokazao svoju volju - ocenio je on.

Makron je ponovio i neslaganja sa Rusijom oko ukrajinske krize, tražeći da se što pre organizuje susret 'normandijske četvorke'.

Međutim francuski predsednik priznao je da se nijedan svetski problem ne može rešiti bez Rusije i to je verovatno jedina stvar koju bi rado potpisao i sam Vladimir Putin.

Tanjug

Upravo je to indirektno i poručio šef Kremlja konstatujući da su osnovni interesi Moskve i Pariza važniji od trenutne političke klime.

- Ubeđen sam da su osnovni interesi Rusije i Francuske važniji od trenutnog političkog okruženja - rekao je Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare, prenosi Tas s.

Prema njegovim rečima, Moskva i Pariz su rešeni da pronađu zajedničko rešenje problema u Siriji, Ukrajini, Severnoj Koreji, vezano za terorizam i nuklearni program.

- Razgovarali smo o krizi u Ukrajini, mogućnostima rešavanja sirijskog problema i naravno, dotakli smo se složene, i u mojoj glavi opasne situacije sa nuklearnim problemom u Severnoj Koreji i sa raketnim programom Severne Koreje - rekao je Putin, posebno se osvrćući na ukrajinsku krizu i sankcije Rusiji.

- Sankcije nisu odgovor - ni na koji način. Hajde da se borimo da se ukinu sva ograničenja u globalnoj ekonomiji - konstatovao je Putin.

Objašnjavajući sastanak sa Marin le Pen, šeficom krajnje desnice u Francuskoj i odgovarajući na optužbe o navodnom mešanju u izbore u Francuskoj, Putin je naveo:

- Kada nam je Le Pen zatražila sastanak, nismo mogli da je odbijemo jer je ona uvek podržala razvoj odnosa sa našom zemljom - rekao je Putin.

Putin je kazao da nema o čemu da se priča kada su u pitanju optužbe da se Moskva meša u izbore stranih zemalja, navodeći da Makron nije ni pokrenuo to pitanje, prenosi Rojters.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pauna

pre 6 godina

vazno je razgovarati,i to je vazno da se vidi gde se ne slazu,to je napredak sa mrtve tacke.a sankcije su prevazidjena stvar ne uvodis ih sefu drzave vec narodu ,narod to ne oprasta tako lako.ja da se pitam u medjunarodnom pravu sankcije bilo kojoj zemlji izjednacila bih sa genocidom.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija