• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.05.2017

22:29

KIM ĆE IZAZVATI SVETSKI RAT! Nikako da prestane s PROVOKACIJAMA, izveo devetu raketnu probu od početka godine!

Vesti

KIM ĆE IZAZVATI SVETSKI RAT! Nikako da prestane s PROVOKACIJAMA, izveo devetu raketnu probu od početka godine!

Podeli vest

Lider Severne Koreje testirao još jednu balističku raketu, koja je pala nedaleko od obala Japana. Vašington i Tokio prete oštrom reakcijom, a strahuje se da bi na to mogle da odgovore Rusija i Kina

Vođa Severne Koreje Kim Džong Un mogao bi da izazove svetski rat. On je juče izveo još jednu raketnu probu, devetu od početka godine i treću u poslednje tri nedelje. Zbog toga su Japan i SAD zapretili oštrom reakcijom, a stručnjaci strahuju da bi na to Rusija i Kina mogle da odgovore.

Poslat još jedan nosač

Prema izveštajima, projektil je ispaljen sa mesta u blizini grada Vonsana, na istočnoj obali Severne Koreje. Dostigao je visinu od 120 kilometara i 450 kilometara dalje od mesta gde je ispaljen pao je u more. Završio je samo 300 kilometara od japanske obale, u delu koji Tokio smatra svojom ekskluzivnom ekonomskom zonom. Veruje se da je u pitanju bila proba rakete kratkog dometa, nalik sovjetskom "skadu", koja može da nosi nuklearnu bojevu glavu.

3 američka nosača aviona sa borbenim grupama biće stacionirana kod obala Severne Koreje

Japanski premijer Šinzo Abe osudio je novu raketnu probu Pjongjanga.

- Balistička raketa koju je Severna Koreja lansirala veoma je problematična iz perspektive bezbednosti brodskog i avionskog saobraćaja i jasno je kršenje rezolucija Saveta bezbednosti UN - naveo je Abe.
On je istakao da Japan zajedno sa SAD planira specifičnu akciju kao odgovor na severnokorejsku pretnju.

SPREMAM SPECIJALAN POKLON ZA AMERIKANCE! Kim Džong Un ozbiljno zapretio SAD novim oružjem!

- Kao što smo se saglasili na samitu G7 tokom vikenda, problem Severne Koreje predstavlja prioritet za međunarodnu zajednicu. Radimo zajedno sa SAD i preduzećemo vrlo specifičnu akciju - rekao je Abe.

Pentagon je, s druge strane, naveo da je pratio kretanje severnokorejske rakete, kao i da je američki predsednik Donald Tramp o svemu obavešten i da sprema odgovor.

Amerika testira sistem za odbranu

Američka vojska je najavila da će prvi put izvesti probe sistema za obaranje interkontinentalnih balističkih raketa (ICBM). Namera je da se simulira napad severnokorejskih projektila ciljanih na SAD. Agencija za raketnu odbranu saopštila je da će testirati postojeći sistem za odbranu i pokušati da presretne ICBM.
Pentagon je dosad koristio zemaljski odbrambeni raketni sistem (GMD), koji presreće druge vrste raketa, ali nikada sistem za odbranu od interkontinentalnih projektila.

Kad je reč o tom odgovoru, "Glas Amerike", koji se poziva na neimenovane izvore iz Pentagona, tvrdi da je Tramp poslao i treću udarnu pomorsku grupu, predvođenu nosačem aviona, ka obalama Severne Koreje.

HAKER JE - KIM! Severna Koreja možda stoji iza sajber virusa koji je SRUŠIO HILJADE RAČUNARA U SVETU!

- Nosač "USS Nimic", jedan od najvećih brodova na svetu, pridružiće se supernosačima aviona "USS Karl Vinson" i "USS Ronald Regan", koji se već nalaze u zapadnom Pacifiku - naveli su izvori.
Kako se dodaje, vojska SAD retko šalje tri nosača aviona u isti region, što u ovom slučaju znači da je Tramp rešen da po svaku cenu spreči Severnu Koreju da razvije raketu sposobnu za udare na Ameriku.

Zaštita saveznika

Međutim, bilo kakva američka ili japanska vojna akcija u Severnoj Koreji naišla bi na oštar odgovor Rusije i Kine, najvećih saveznika Pjongjanga, koji sve vreme pozivaju na uzdržanost.

- Ni Moskva ni Peking neće dozvoliti udare na Severnu Koreju, koja se graniči sa obe velike sile. One pokušavaju da vrate Pjongjang i svetske partnere za pregovarački sto. Ako se to ne desi i SAD se odluče za vojnu akciju, to neće proći bez odgovora Moskve i Pekinga - smatraju analitičari.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mile

pre 6 godina

Nikoga on ne provocira, za NATO je provokacija sto neki i disu bez njihove dozvole.\n

sergej

pre 6 godina

Kako jednom da skontate nije Kim došao u Ameriku i razneo im zemlju i napravio im rat sa milionskim žrtvama nije Kim došao pred Ameriku sa nosačima aviona i pretio Americi.Vi svi horski ponavljate da će Kim izazvati rat Amerikanci će izazvati rat! Mi imamo rezoluciju 1244 u kojoj decidno piše da je Kosovo sastavni deo Srbije i šta sad Amerikanci proglašavaju državu Kosovo ko piša po UN imenujte pravim imenom Amerikanci i Englezi su naj veći zločinci na zemaljskoj kugli!

Goran

pre 6 godina

Sigurno ce on izazvati rat. To sto ameri dolaze na njihovu obalu sa ratnim brodovima nema veze, to sto uvode demokratiju u pola svijeta nema veze. Do sada to njihovo uvodjenje demokratije kostalo je glave mnogo hiljada ljudi. Ali  neko drugi ce biti kriv za pocetak rata, kao i prvom i drugom svjetskom ratu\n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija