• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2017

18:34

NA OŠTRICI PUTINOVOG BESA: Iz Rusije proterane moldavske i estonske diplomate!

Vesti

NA OŠTRICI PUTINOVOG BESA: Iz Rusije proterane moldavske i estonske diplomate!

Podeli vest

Pet moldavskih diplomata u Moskvi proglašeno je za nepoželjne i naloženo im je da napuste Rusiju u roku od 72 sata

To je odgovor Moskve na proterivanje pet ruskih diplomata iz Kišinjeva, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

- Savetnik Ambasade Republike Moldavije u Ruskoj Federaciji pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, gde mu je uručena nota u kojoj se navodi da je u odgovoru na proterivanje petoro ruskih diplomata iz Kišinjeva 29. maja, petoro zaposlenih u moldavskoj diplomatskoj misiji u Moskvi proglašeno "personama non grata"- navodi se u saopštenju. 

AMERIKANCI DAJU SEDAM MILIONA DOLARA DA UBIJU PUTINA U SRBIJI: Sprema se žestok medijski rat u našoj zemlji!​

Kako se dodaje, moldavske diplomate imaju rok od tri dana sa napuste teritoriju Ruske Federacije, prenosi TAS S. 

Takođe se navodi da se ruska strana nada da će Kišinjev uvideti kontraproduktivnost svojih neprijateljskih akcija prema Rusiji i da je destruktivan karakter koraka koje je preduzela Moldavija, u suprotnosti sa principima partnerstva i uzajamnog poverenja. 

AMERIKANCI DAJU SEDAM MILIONA DOLARA DA UBIJU PUTINA U SRBIJI: Sprema se žestok medijski rat u našoj zemlji!

Rusija nakon toga proglasila dvoje estonskih diplomata za nepoželjne kao odgovor na sličan potez Talina. 

Reč je o generalnom konzulu Estonije u Sankt Peterburgu i direktoru kancelarije generalnog konzulata Estonije u Pskovu kojima je naloženo da napuste teritoriju Ruske Federacije u roku od pet dana. 

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Estonije saopštilo za Sputnjik da su vlasti naredile konzulu u Narvi Andreju Surgajevu i generalnom konzulu u tom gradu Dmitriju Kazenovu da napuste zemlju ne navodeći razloge za tu odluku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kalimero st

pre 6 godina

Vrhunska primena principa reciprociteta! Nema tu mogu ili ne mogu, mali sam ili ostale glupe fraze kao nas izbor...!? Oko za oko.....znate vec??? Samo okupirane drzave prema agresorima i neprijateljima se klanjaju!?

ANTE BAN

pre 6 godina

Pa- je li moguće da oličenje dobrote i humanosti- ruski car Putin, može da bude besan?

Lala iz Banata

pre 6 godina

Фашизам је поново кренуо ка Русији...Не сећа се ИСТОРИЈЕ, која се законито понавља онима који се..."не сећају лекција прошлости"...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija