• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.06.2017

21:42

TRAMP: SAD se povlače iz Pariskog sporazuma o klimatskim promenama

Vesti

TRAMP: SAD se povlače iz Pariskog sporazuma o klimatskim promenama

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da se SAD povlače iz Pariskog sporazuma o borbi protiv klimatskih promena

Tramp je rekao da će od danas SAD prekinuti primenu svih ne obavezujućih elemenata Parskog sporazuma.

On je na konferenciji za novinare rekao da će SAD početi nove pregovore o vraćanju u Pariski sporazum ili ulasku u neki drugu sporazum o klimatskim promenama.

- Izlazimo, ali počinjemo da pregovaramo, videćemo da li možemo da dođemo do dogovora. Ako možemo da obezbedimo fer dogovor, to je u redu, a ako to ne možemo, i to je u redu- rekao je američki predsednik.

AP navodi da je Tramp kazao da aktuelni Pariski sporazum stavlja SAD u "neravnopravan položaj" i da se zbog njega gube poslovi i smanjuju plate.

Tanjug/AP

Agencija prenosi da je ovim potezom Tramp ispunio jedno od svojih glavnih obećanja, ali ocenjuje da on time podriva napore sveta u borbi protiv klimatskih promena.

AP podseća da su SAD pod bivšim predsednikom Barakom Obamom pristale na smanjenje emisija ugljen-dioksida i drugih štetnih gasova sa 28 odsto iz 2005. na 26 odsto 2025. godine, što iznosi oko 1,6 milijardi tona. 

Tramp je naveo da on pokušava da uspostavi "najviše standarde življenja, najviše standarde zaštite životne sredine".

- Ja sam izabran da predstavljam građane Pitsburga, a ne Pariza- rekao je Tramp, misleći pod Pitsburgom na tešku industriju tog američkog grada.

DONALD TRAMP: Brzo ću objaviti odluku u vezi sa sporazumom o klimi!

(VIDEO) ŠUT KARTA ZBOG ODSECANJA GLAVE TRAMPU: CNN otpustio komičarku posle neviđenog skandala!

PUTIN: Klimatske promene ne uzrokuje ljudska aktivnost!

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Ма "повуците" се већ једаред... - да "данемо" душом...!!

Mile

pre 6 godina

UN i citav svet, sto pre najstrizi rezim sankcija. Da se kauboji privedu kukturi.

SERGIJE

pre 6 godina

Ma bitno je da se Crna Gora ne povuce iz Sporazuma

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija