• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/webtribune

04.06.2017

19:44

(VIDEO) ASADOVA VOJSKA OBORILA IZRAELSKI AVION: Sirijci koristili ruski PVO, Izrael u šoku!

Vesti

(VIDEO) ASADOVA VOJSKA OBORILA IZRAELSKI AVION: Sirijci koristili ruski PVO, Izrael u šoku!

Podeli vest

Sirija je potvrdila da je oborila izraelski avion za koji se sumnja da je pomagao ISIS-u, i koji je leteo iznad sirijske teritorije Tel Aviv nije želeo da potvrdi ovu informaciju, ali je nije ni demantovao. Sirijci su izraelski avion oborili, a drugi teško oštetili sistemom koji im je doturila Moskva

Samo nedelju dana nakon što su izraelski zvaničnici potvrdili da se kreću ka ratu sa Hezbolahom, izraelsko vazduhoplovstvo je pokrenulo vazdušne napade protiv Sirije, pod maskom ciljanja navodnog konvoja oružja koji pripada libanskoj miliciji.

Sirija je odgovorila aktiviranjem svojih protivavionskog raketnog odbrambenog sistema protiv izraelskih aviona, uspešno rušeći jedan i pogađanjem drugog. Kako izveštavaju američki mediji, avion se srušio na izaelskoj teritoriji. Avioni su pogođeni raketama iz sistema koji je Asad dobio od Moskve poslednjih meseci.

(VIDEO) RUSI TUKU PO ISIS RAKETAMA IZ PODMORNICE I SA BRODA: Uništena skladišta municije i desetine terorista!

Izraelska operacija i ispaljivanje raketa su potvrđeni od strane sirijske i izraelske vlade. Međutim, Izrael nije potvrdio da je avion zapravo oboren, što je tipično za Izrael, koji ima običaj da ne priznaje javno bilo kakve vojne poraze ili neuspehe.

Izael je tvrdio da je njihov PVO sistem, Strela, bio u stanju da presretne jedan od projektila, ali nisu to detaljno izložili. Takođe su odbili da kažu da li su rakete izazvale bilo kakvu dalju štetu izraelske teritorije, rekavi da rakete nisu ugrozile bezbednost civila niti avione.

Printskrin

Sirijska vlada je odgovorila na izraelsku operaciju nazivajući je "otvorenom agresijom" dizajniranom da podrži "terorističke bande" i "odvrati od pobede" sirijsko arapsku vojsku. 

Naravno, neko se može složiti sa sirijskom izjavom jer je izraelska operacija, kao i sve njihove prethodne operacije u Siriji, zaista, jasna agresija.. I ne samo to, nego je i bombardovanje milicije koja se bori protiv terorista, bez sumnje, operacija bombardovanja u znak podrške teroristima.

ŠOKANTNO, PROVALJEN TRAMPOV TAJNI PLAN: Siriji nudi savez, da protera Putina sa Bliskog istoka!

Ipak, neki osporavaju izraelske tvrdnje da je Hezbolah ikada bio cilj za početak. Ovi izvori su tvrdili da su sirijska vojska i njene operacije oko Palmire, posebno one koje se vrte oko uklanjanja terorista iz oblasti nafte i gasa, zapravo ti koji pomažu ISIS u smislu finansiranja.

NEVEROVATAN POTEZ RUSIJE U SIRIJI! Zapad je sada i definitivno zaustavljen!

Zanimljivo, Strela, jedan od izraelskih slojevitih raketnih odbrambenih sistema, je dizajnirana da presretne balističke rakete dugog dometa koje se nalaze više u stratosferi, ne pukih protivavionskih raketa. Ova činjenica je izazvala mnoge da dovedu u pitanje istinitost izraelske tvrdnje u vezi sa presretanjem sirijske rakete.

Izrael je pokrenuo seriju napada na sirijsku vojsku i Hezbolah unutar Sirije od kada je kriza počela 2011. godine. Izrael je čak obezbeđivao materijal i medicinsku podršku teroristima otkako je počela ozbiljna kriza.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
seja

pre 6 godina

Bravo Asade, neka svi vide ko je banda i ko su banditi.Dosta je vise laznih moralista .

mirko

pre 6 godina

Treba proveriti njihovo ponasanje 90tih. Tu lezi odgovor...

Dara

pre 6 godina

Ne znam sto ovo treba Izrelu, ali ko se maca lati od maca i strada. Zasluzeno dobili od Asada po tintari!

RINGISPIL

pre 6 godina

Dosta su eksploatisali holokaust, u sustini banditi na strani zla.

Aleksandar

pre 6 godina

Najveca zla ovog sveta su napravili Englezi i Jevreji.

Nin

pre 6 godina

Pa ako pogledate zionizam je najgora forma nacizma. Oni sebi daju za pravo da ubijaju koga hoce i kad hoce I gde da je. Sebe smatraju nadljudima i tako se I ponasaju mada su primitivni I zaostali, nesto slicno muslimanima u SA I Iranu I tim poturicama.

bane

pre 6 godina

Bravo. To je ološ koji pravi sve zlo na ovom svetu!

zeljkovameli

pre 6 godina

bravo asad, rusi ove avione koji su avijacija kozojeba.\n

Mara

pre 6 godina

Americki mocnici ce svoje sediste moci preseliti u Izrael,zato hoce da pociste sirijce sa tih prostora jer im ne odgovara njihova boja.Nacizam i fasizam je na delu i diktira se od tih mocnika koji su vec porobili planetu i drze nas kao taoce.U njihovoj perspektivi je obnova Solomonovog hrama,pripremaju dolazak Isusa ali naravno laznog,koga ce predstaviti narodu kao pravog.I genetski inzenjering je na delu a koji ce da otelotvori coveka sa istim i mozda jos vecim mocima od Isusa.Ta grupa mocnika postuje vise Talmud nego \"Toru\".Tora je u prevodu Biblija- Stari zavet aTalmud je njihov sotonisticki projekat i plan za planetu Zemlju,kojeg su oni dopisivali kroz vekove,ispunjeni mrznjom prema svim nejevrejima.\n

Srboslavija2

pre 6 godina

Izrael je na pogrešnoj strani, ali doći će njima iz dup... U glavu, kako Bog prireče.

Slavomir

pre 6 godina

Probao sam da nešto o ovome pronađem na internetu ali nisam uspeo. Mogao bi Informer da objavi sirijski izvor na koji se poziva prilikom tvrdnje da su Sirijci objavili vest da su oborili Izraelski avion...

Mike

pre 6 godina

za tvoju informaciju webtribune je jos juce tj u subotu objavio ovu zlatnu vest. da si to juce cetao onda sigurno nebi napadao INFORMER.

bane

pre 6 godina

I Izraelci probali pa se usrali. Kad tih tipova nestane biće mir na Zemlji!

BorisDe

pre 6 godina

Bravo, tako to treba sa onima koji nelegalno vrše napad na suverenu i demokratičku zemlju Siriju. Živeo Asad i Rusija! Konačno!

Miro

pre 6 godina

Glupost.objaviti ta nistinitu vest.cudim se redakciji sa kakvim uzbudjenjem takvu vest stampa.da je to tacna prvo bi to Ruska komanda potvrdila,jer su oni povezni sa izraelskom avijacijom.to je tachometer da PVO siriska ipalio raketu sa sistema S300 Ali je ona unistena od izrelskog PVO I rackets je pala na jordansku teritoriju i unistena

Lovre

pre 6 godina

Alo Asade!! Ne rusi te Izraelske avione, pobogu!! To je vec dogovoreno da ide nama, Hrvatskoj! Dogovorili smo polovne avione, a ne polovine! A vi Izraelci, pa zasto smo vam dali nas S-300 da ga izucavate, kad vas ruske rakete ruse?? Ok, posteno ste ga platili, i preplatili, hvala na svemu onom sto ste poslali kad je bilo najpotrebnije, ali ipak... sacuvajte koji avion... mozda da vam posaljemo nase pilote? Ionako su se Hrvatski i Izraelski piloti pobratimili nakon sto smo vam pomogli oko pozara lani, vidjeli ste sto nasi mogu..A nasi ce to gratis da rade, ako mozemo po Rusima, jelte..

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija